Kvarner newsletter / broj 19

Opatija
Kongresna jesen Hotela Adriatic započinje Bejahadom

Opatijski Grand hotel Adriatic će potkraj kolovoza biti domaćin Židovske kulturne scene Bejahad 2009., čime najavljuje intenzivnu kongresnu jesen po kojoj je Opatija itekako poznata.

Židovska kulturna scena Bejahad 2009. započinje 25. kolovoza gala večerom, a predstojeći dani, sve do 1. rujna, ispunjeni su bogatim kulturnim priredbama, čiji je prvi dan obilježen zajedničkim nazivom Kulturom do zajedništva, kad će se predstaviti književna djela, poezija, prirediti slikarska izložba, održati filmska predstave i koncert umjetnika iz više zemalja. Također će se predstavljati odabrani projekti židovskih zajednica te održavati prigodna predavanja, a radni će dio opsežnog i zanimljivog programa svakoga dana biti “začinjen” koncertima, baletnim i filmskim predstavama. Za kraj ovogodišnjeg Bejahada predviđen je i zajednički izlet na Brijune te navečer gala koncert umjetnika na klaviru Yefima Bronfama.
Inače, Grand hotel Adriatic ima dugu tradiciju održavanja kongresa, a u njemu se godišnje održi dvjestotinjak kongresa. U osam dvorana za sastanke ima ukupno više od tisuću mjesta, hotel raspolaže s ukupno oko tri stotine soba i wellnessom te ima bogatu ugostiteljsku ponudu kao i sve sadržaje i pogodnosti potrebne poslovnim ljudima.