Kvarner newsletter / broj 20

Opatija
Intenzivna kongresna jesen

Početkom jeseni Opatija, uz još uvijek brojne goste koji su ovdje na odmoru, postaje domaćin kongresa. Bogata kongresna ponuda, duga tradicija i stručnost kadrova ključ su opatijskog kongresnog uspjeha.

U opatijskim hotelima i drugim objektima ukupno je 55 dvorana površine oko sedam tisuća četvornih metara. Najveća, a ujedno i najstarija i najpoznatija je Kristalna dvorana Hotela Kvarner koja u kazališnoj postavi može primiti 900 sudionika.

Najvažniji hoteli s kongresnim kapacitetima su, kako saznajemo u Kongresnom uredu Opatije, Hotel Ambasador s devet dvorana (najveća dvorana ima 500 mjesta), zatim Milenij Grand Hotel 4 opatijska cvijeta sa sedam dvorana (najveća dvorana ima 400 mjesta) te Grand Hotel Adriatic sa 6 dvorana (najveća dvorana za 550 mjesta). Uz njih, više dvorana imaju hoteli Milenij, Admiral i Bristol s po četiri dvorane te Hotel Mozart sa dvije dvorane.

Uz dvorane organizatorima su na raspolaganju i reprezentativni prostori u Villi Angiolina, Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer i Villi Antonio.

U kongresnu jesen Opatija ulazi s velikim brojem kongresa, od kojih ističemo dio. Tako će se od 12. do 18. rujna održati EANS Training Course, 24. i 25. rujna 400 sudionika će razgovarati o aktualnostima upravnog sudovanja i uprave prakse. Od 4. do 10. listopada održat će se prvo Europsko sveučilišno prvenstvo u bridžu s oko 300 sudionika, a 10. i 11. listopada Opatija će biti domaćin trećeg Međunarodnog spa i wellness sajma. Na četvrtom Hrvatskom simpoziju s međunarodnim sudjelovanjem o nadomještanju bubrežne funkcije od 14. do 18. listopada očekuje se sudjelovanje 250 sudionika, a od 23. do 25. listopada 450 stručnjaka će sudjelovati na drugom Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije. Taj se kongresni niz nastavlja pa čak i intenzivira u sljedećim mjesecima te je posve sigurno da Opatiju očekuje intenzivna kongresna jesen.

Inače, Opatija ima ukupno 2600 hotelskih soba od kojih se oko 1500 nalazi u hotelima s četiri i pet zvjezdica.