Kvarner newsletter / broj 2

Božić i Nova godina
Bogat program za domaće i strane goste

Prema podacima Turističke zajednice Kvarnera, regiju je kao poželjnu blagdansku destinaciju prepoznalo oko 12.000 gostiju, koji će božićne blagdane i novogodišnje praznike provesti u šezdesetak hotelskih objekata i privatnom smještaju na području županije. U ovom blagdanskom razdoblju na Kvarneru se odvijaju mnogi prigodni programi; održavaju se brojne manifestacije, koncerti i pučke svečanosti. Osim organiziranih dočeka Nove godine u hotelskim i ugostiteljskim objektima, veseli doček bit će i na sedam gradskih trgova – u Opatiji, Rijeci, Krku, Omišlju, Rabu, Malom Lošinju i Fužinama.

Najviše će gostiju, gotovo 50 posto od ukupnog broja, boraviti na Opatijskoj rivijeri uživajući u koncertima poznatih hrvatskih glazbenika koji se održavaju od 21. prosinca do 1. siječnja na opatijskoj Ljetnoj pozornici.
Domaći gosti i gosti iz Italije, Njemačke, Slovenije, Austrije, Francuske i Rusije koji će blagdane provesti u Opatiji, uz organiziran novogodišnji doček u hotelima Novu godinu mogu dočekati i na otvorenom na Ljetnoj pozornici uz živu glazbu i voditelja programa.
Po popularnosti slijede kvarnerski otoci Krk, Lošinj, Rab i Cres koji će zanimljivim programima i koncertima u Novu godinu uvesti domaće i strane goste iz Austrije, Italije, Bugarske, Slovenije i Njemačke.
Gosti Crikveničke rivijere Novu će godinu čekati u jednom od četiri crikvenička hotela, a goste Hotela Vila Ružica očekuje izlet iznenađenja.
Goranski hoteli, pansioni i lovački domovi u Fužinama, Delnicama, Čabru, Lokvama i Brodu Moravicama također pripremaju prigodne programe i dočeke Nove godine za svoje goste.