Kvarner newsletter / broj 20

Punat
Međunarodno “zborno mjesto” triatlonaca

Poznato turističko odredište Punat na otoku Krku i u rujnu živi dinamičnim turističkim, zabavnim i sportskim životom. Imate li sportskog duha i uživate li u triatlonu, ovo će turističko mjesto na sjeverozapadnom dijelu otoka Krka za vas biti nezaobilazno odredište.

Stotinjak se sudionika očekuje na ovogodišnjem, drugom Krk3atlonu – međunarodnoj utrci koja se održava 20. rujna. I dok je prošle godine na njoj sudjelovalo sedamdesetak sudionika, prema dosadašnjim najavama ove se očekuje stotinjak onih koji će brzinu i izdržljivost testirati osamdesetkilometarskom vožnjom biciklom sa 20 kilometara trčanja te dva kilometra plivanja. Organizator utrke je Swibir triatlon klub.

Inače, rujanskoj turističkoj živosti i osobitom, mediteranskom ugođaju ovog slikovitog gradića svakako je početkom rujna pridonijela i osma Večer klapske pjesme – Punat 2009, na kojoj je nastupalo osam klapa.

Uz ove i druge manifestacije što će zabaviti goste koji će ove jeseni doći u Punat spomenimo i to da se samo 750 metara daleko od njega nalazi i otočić Košljun. Na njemu je franjevački samostan, spomenik nulte kategorije, s bogatom zoološkom zbirkom i knjižnicom sa čak 30 tisuća, knjiga među kojima je i Ptolemejev atlas tiskan 1511. godine.