Kvarner newsletter / broj 20

Mali Lošinj
Dobitnik Zlatnog Interstasa

Izvršni direktorij u suradnji sa središnjim odborom Europske federacije turističkih novinara sa sjedištem u Rimu donijeli su odluku o dodjeli međunarodne nagrade Zlatni Interstas gradu Malom Lošinju. Ovoga će mjeseca, nadaju se Lošinjani, dobrih vijesti biti još…

Zlatni Interstas je nagrada za izvanrednu promociju hrvatskog turizma na međunarodnoj razini. Ona se dodjeljuje gradovima koji su prepoznali važnost svih svojih turističkih subjekata te s njima odlično surađuju. Svečanost proglašenja dobitnika i uručenja Zlatnog Interstasa 2009. godine održat će se u Splitu sredinom listopada, u vrijeme održavanja 16. Interstasa.

Dodjeli ove nagrade prethodi 25. rujna u Cardiffu (Velika Britanija) proglašenje najljepših gradova i mjesta na natjecanju Zlatni cvijet Europe 2009. godine (EFE 2009), za što je ove godine nominiran Mali Lošinj. Iako je i sama nominacija iznimno veliko priznanje, ona je u Malom Lošinju popraćena s mnogo optimizma čije je uporište njegovo uređenje, prekrasna priroda te bogata turistička ponuda.