Kvarner newsletter / broj 20

Rab
I dalje ugodno, zabavno i aktivno

I rujan, prvi jesenski mjesec, brojni gosti na Rabu provode kupajući se u moru, a ipak umjerenije temperature prava su prilika za pješačenje, vožnju biciklom kao i prisustvo na zanimljivim priredbama koje će boravak na ovom otoku učiniti još ljepšim…

Nakon dinamične ljetne sezone, u objektima hotelske kuće Imperial Rab još je uvijek mnogo gostiju, a tako će biti – najavljuju domaćini - i u listopadu i dijelu studenoga. Da bi boravak gostiju bio što zanimljiviji i ugodniji, rapska je tvrtka zajedno s ostalim turističkim subjektima te otočkom turističkom zajednicom gostima priredila bogatu ponudu. Uz u rujnu još uvijek aktualno kupanje u moru, uređene pješačke i biciklističke staze pružaju mogućnost aktivnog odmora. U Hotelu Padova nalaze se wellness te bazeni zahvaljujući kojima je užitak kupanja dostupan i u slučaju lošijeg vremena. Jednako tako, za turiste se priređuju izleti otokom, ali i brodom do atraktivnih morskih lokacija. Također je moguće organizirano posjetiti i zanimljiva odredišta u kontinentalnom dijelu zemlje, među kojima je gostima najzanimljiviji obilazak Nacionalnog parka Plitvička jezera. Do sredine rujna na otoku traju i Rapske glazbene večeri, koje će se 17. rujna svečano zatvoriti prigodnim koncertom rapskih klapa. No, i u nastavku mjeseca održat će se koncert limene glazbe kao i poseban program u turističkom mjestu Mundanije. Gostima će svakako biti zanimljivo i tradicionalno sportsko nadmetanje Udičarenje 2009. tijekom kojega će oni moći prisustvovati tradicionalnom ribolovu udicom.

Inače, Imperial Rab - tvrtka specijalizirana za hotelijerstvo, ugostiteljstvo i turizam, ukupno raspolaže sa 1300 postelja u hotelima, 1050 postelja u hotelskom naselju San Marino, 5000 mjesta u autokampovima, a u sastavu tvrtke je i apartmansko naselje te vile u turističkom naselju Suha punta. U sastavu tvrtke nalazi se Hotel Imperial, prvi otočki hotel standarda četiri zvjezdice, koji će od sljedeće godine – najavljuju u tvrtki – imati wellness centar sa saunama, prostorima za masažu te opuštanje.