Kvarner newsletter / broj 20

Crikvenica
Falkensteiner Hotel Therapia za “dobra stara vremena”

Želite li se odmoriti i opustiti koristeći posebnu ponudu wellness paketa ili pak jednostavno uživati u crikveničkom podneblju, čija je klima dokazano djelotvorna za vaše zdravlje, ondje vas očekuje Falkensteiner Hotel Therapia koji otmjenost prošlosti ujedinjuje s udobnošću modernoga turizma.

Crikvenički Falkensteiner Hotel Therapia nalazi se u zgradi izgrađenoj 1895. godine, kada je bio rezidencija austrijskog cara Franje Josipa I. Kroz povijest više je puta mijenjao namjenu, a posljednjih gotovo pet desetljeća posluje kao hotel. U potpunosti je renoviran 2006. godine kad mu je vraćen nekadašnji sjaj zahvaljujući kojem u njegovoj atmosferi uživa velik broj gostiju. Njima se u rujnu i listopadu nude i atraktivni paketi u koje su, uz ugostiteljske i rekreativne sadržaje, uključeni i opuštajući wellness programi. Uz to – uključujući Falkensteiner ponudu u srednjoj Dalmaciji, na zadarskom području – do sredine listopada nudi se i sedmodnevni program “Istražite hrvatske gradove” koji uključuje boravak u Crikvenici te u Zadru.

U sklopu hotela je 109 smještajnih jedinica od kojih je 14 apartmana, a u njemu se također nalazi wellness, otvoreni i zatvoreni bazen, kongresna dvorana za sedamdesetak ljudi te ugostiteljski i sportsko-rekreativni sadržaji.

Poznato kvarnersko turističko središte Crikvenica službeno je proglašeno lječilištem početkom XX. stoljeća. Uz odmorišni i lječilišni turizam, brojne su mogućnosti za obilazak atraktivne okolice – gradova Rijeke i Opatije, otoka Krka i Raba, potom Nacionalnog parka Plitvička jezera kao i nedalekog poluotoka Istre.