Kvarner newsletter / broj 21

Promocija novog čartera
Nova linija Innsbruck – Mali Lošinj

Slijetanjem prvog većeg zrakoplova u zračno pristanište Mali Lošinj svečano je najavljeno uvođenje novih redovnih čarter linija na relaciji Innsbruck – Mali Lošinj koje kreću u svibnju 2010. godine.

Početkom listopada u zračnom pristaništu Mali Lošinj na otoku Lošinju svečano je, uz zabavni program i bogat stol, najavljen budući turistički čarter koji će Mali Lošinj izravno povezivati s Austrijom. Riječ je o redovnoj liniji na relaciji Innsbruck – Mali Lošinj koja će se od svibnja do kraja rujna 2010. godine održavati jednom tjedno. Organizator letova bit će austrijska agencija Idealtours.

U organizaciji promotivnog leta sudjelovali su, osim agencije Idealtours, i predstavnici Turističke zajednice Malog Lošinja, Grada Malog Lošinja, ureda Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču i lošinjske hotelske kuće Jadranka Hoteli.

Tom prigodom Mali Lošinj je posjetilo 40 austrijskih novinara i agenata, koji su se upoznali s brojnim lošinjskim zanimljivostima, od atrakcija lošinjskog arhipelaga do smještajnih kapaciteta visoke kategorije. To su hoteli Aurora, Vespera i Punta koji posluju u okviru tvrtke Jadranka Hoteli, a nude uslugu kakvu sve zahtjevniji gosti i očekuju.

Svečana dobrodošlica kojima su dočekani ugodno je iznenadila sve putnike promotivnog leta. Naime, riječ je o prvom većem zrakoplovu koji je nakon niza godina sletio na malološinjsko zračno pristanište pa se, uz zabavni program, pjesmu, ples i bogat stol proslavio novi početak rada tog aerodroma. Za Lošinjane i njihov turizam ovo je važan korak jer je sada potpuno izvjesno da bi se Mali Lošinj uskoro mogao naći i na karti atraktivnih hrvatskih avio-destinacija.