Kvarner newsletter / broj 21

Rijeka lučki terminal
Nova vizura grada

Riječani se ovih dana, nakon svečanog otvorenja, mogu pohvaliti jednim od ljepših lučkih terminala u svijetu, koji ne samo da je promijenio sliku grada nego je Rijeci donio najnoviji centar s vrhunskom gastronomskom ponudom, a njime je znatno obogaćen i noćni život grada.

Novootvoreni lučki terminal – osim dijela vezanog uz lučko poslovanje, prodaju karata i smještaj prtljage – ima i luksuzan ugostiteljski dio, jedan od najvećih te vrste u Hrvatskoj. Kompleks se prostire na tri etaže ukupne površine dvije tisuće četvornih metara. Cijelo je zdanje potpuno ostakljeno tako da se sa svakog mjesta pruža prekrasan pogled na grad i luku. U okviru terminala su moderan caffe i sandwich bar, lounge klub te jedinstveni steak restoran na najgornjoj etaži. Riječ je o jedinstvenoj gastronomskoj ponudi s obzirom na to da će se odresci spravljati popularnom dry-aging metodom. Suho i zrelo meso dobiveno tom metodom inače se može kušati samo u biranim gurmanskim restoranima.

Osim vrhunske gastronomske ponude, kompleks terminala obogatit će i noćni život Rijeke jer će se u lounge baru svakodnevno odvijati glazbeni programi, a najčešće će se puštati urbana, klupska glazba.

Izgradnjom terminala te sveobuhvatnom obnovom luke Rijeka je dobila novi izgled. A kako je riječ o kompleksu koji se nalazi na samom kraju velikog lukobrana s kojeg se pruža pogled na gotovo cijeli grad, ne čudi da je time stvorena još jedna atraktivna gradska šetnica. Nazvana je Molo longo i sve je popularnija među Riječanima.