Kvarner newsletter / broj 21

Opatija
Uživajte u šalici “personaliziranog” espressa

Kultura ispijanja kave u ponudi opatijskog restorana Bevanda otišla je korak dalje pa kavoljupci sada mogu uživati u “personaliziranom espressu”, čiji će se okusi mijenjati u skladu s godišnjim dobom.

Ljubitelji vrhunske kave uživat će u ponudi opatijskog restorana Bevanda, gdje se od početka jeseni može uživati u takozvanom personaliziranom espressu ili popularno zvanoj “kavi s pričom”. U kreiranju savršene šalice kave sudjelovao je cijeli stručni tim – od barista i somelijera do degustatora kave i pržioničara, a rezultat je kava spravljena od vrhunskih svjetskih sorti.

“Različite vrste kave iz Meksika, Haitija, Portorika Hondurasa i Burundija mješavini daju gotovo savršen karakter. Naglašene arome lješnjaka, kestena i meda s upečatljivim notama suhih šljiva mirisnu impresiju čine zavodljivom, dok idealni sklad slatkog, gorkog i kiselog okus čine doživljaj ispijanja ovog espressa zadovoljstvom koje se dugo pamti”, stoji na malom promotivnom letku koji se obavezno daje uz napitak. Riječ je o jesenskom izdanju, koji su pohvalili mnogi posjetitelji restorana, a velika je novost da će se “personalizirana” kava mijenjati u skladu s godišnjim dobom. Gostima restorana kava se klasično poslužuje u šalicama, a tko želi sa sobom može ponijeti i suvenir – “butelju” punu zrnaca spomenute kombinacije kave.

Vrhunska “kava s pričom” još je jedan u nizu ekstravagantnih projekata opatijskog restorana Bevanda. Počevši od bogate ponude vrhunskih vina i specijaliteta nastalih pod okriljem popularne kreativne kuhinje, restoran se može pohvaliti i prvim Champagne&Caviar barom na Jadranu s jedinstvenom ponudom šampanjca, votke i svjetskog izbora kavijara.