Kvarner newsletter / broj 21

Punat
Berba maslina kao turistički proizvod

Iako mnogo toga znate o zdravstvenim učincima maslinovog ulja i mediteranskoj prehrani, u Puntu na otoku Krku imate pravu prilika da s teorije prijeđete na praksu. Naime, do kraja listopada gosti mogu sudjelovati u berbi maslina i preradi maslinovog ulja ekstra djevičanske kvalitete, a potom kušati zanimljiva i zdrava jela u kojima se ono koriti.

Iako zanimljiv program 14. Dana maslina, tradicionalne manifestacije koju organiziraju Općina Punat i Turistička zajednica općine Punat, završava 11. listopada, programi za goste traju sve do kraja mjeseca. Uz prodajne izložbe maslinovog ulja te autohtonih proizvoda otoka Krka, organizirane su radionice kušanja maslinovog ulja, zabavni i gastronomski program. Za grupe gostiju u Hotelu Park organizirana je berba maslina do 18. listopada, a za goste Hotela Kanajt do 31. listopada. Gosti nakon berbe maslina sudjeluju i u njihovoj preradi, a u program je uključena i video prezentacija te neizbježna degustacija ulja i jela u kojima se ona koriste.