Kvarner newsletter / broj 22

Platak
Ove zime boarderi dobivaju snowboard park!

Na popularnom riječkom skijalištu Platak za nadolazeću zimsku sezonu spremaju se brojna iznenađenja. Najviše će se obradovati boarderi jer se za njih priprema veliki snowboard park, prvi takve vrste u Hrvatskoj. On će zadovoljiti i najspretnije “daskaše”, a oprema će poslužiti i budućim natjecanjima u tom ekstremnom sportu.

Ljubitelji bordanja, bez obzira na to radi li se o iskusnim “daskašima”, amaterima ili pak budućim poklonicima tog ekstremnog sporta, ove će zime na Platku moći uživati u novom, potpuno opremljenom snowboard parku. Riječ je o prvom takvom parku u Hrvatskoj, a njegovo se otvorenje očekuje na Svjetski dan snowboarda – 20. prosinca.

Skijalište Platak, popularno zimsko rekreativno odredište koje je od centra Rijeke udaljeno četrdesetak kilometara, ove će zime sigurno biti omiljeno okupljalište ne samo skijaša nego i boardera.

Snowboard park, koji će se prostirati na oko pet tisuća četvornih metara, bit će smješten na stazi Radeševo sve do prve međupostaje, što je mjesto na kojem su se boarderi i dosad okupljali. No, ove će zime na stazi biti sva potrebna oprema – od skakaonica, odnosno kickera, do railova i boxeva koji će biti postavljeni tako da će zadovoljiti i amatere i najnaprednije daskaše. Cijeli će park biti ograđen pa se u doglednoj budućnosti očekuje kako će upravo snowboard staza na Platku postati nova lokacija u europskom kalendaru snowboard natjecanja.

Osim novog snowboard parka, Platak će ove zime iznenaditi i skijaše. U tijeku su, naime, intenzivni radovi na “ušminkavanju” skijaških staza, topovi za zasnježivanje spremno čekaju početak skijaške sezone, a nedavno je na stazi Radeševo kompletno obnovljena i skijaška žičara.

Platak gotovo svake godine, na radost sve brojnijih poklonika, doživi neku znatnu promjenu. Lani su tako skijaši mogli uživati u noćnom skijanju, što se naravno nastavlja i ove zime, a i ljubiteljima sanjkanja nudi se sve više sadržaja. Iako nije ovogodišnja novost, svakako moramo spomenuti atraktivnu i dugačku stazu prilagođenu za obične, ali i motorne sanjke koja se prostire dolinom Pribeniš.