Kvarner newsletter / broj 22

3. Croatia Carnival Snowboard Session 2010.
Najbolji europski snowboarderi zabavit će Rijeku

U organizaciji Snowboard kluba “Nine” iz Rijeke, 30. siječnja 2010. na riječkom će se Korzu, samo dvjestotinjak metara od mora, održati 3. Croatia Carnival Snowboard Session 2010. na kojem će se natjecati ponajbolji europski snowboarderi, a koje, osim ljubitelja tog ekstremnog sporta, zbog atraktivnosti priredbe redovito prati nekoliko tisuća gledatelja.

Na atraktivnoj zasnježenoj snowboard stazi koja će biti postavljena u samom središtu grada Rijeke, na popularnom Korzu, 30. siječnja sljedeće godine bit će održan 3. Croatia Carnival Snowboard Session 2010. Riječ je o zahtjevnom natjecanju na kojem će i ovaj put nastupiti najbolji snowboarderi iz desetak europskih zemalja.

Natjecanje će trajati jedan dan, a tisuće gledatelja, od kojih će mnogi u Rijeku stići isključivo zbog te priredbe, moći će uživati u vratolomijama vrhunskih snowboardera.

Riječko natjecanje tih ekstremnih sportaša jedno je od originalnijih u Europi jer se održava takoreći uz samo more, što pridonosi atraktivnosti događanja.

Staza će biti napravljena od oko 70 kubika snijega, bit će duga 50, a široka 12 metara i na njoj će ovom prigodom nastupiti najbolji domaći boarderi te natjecatelji iz mnogih europskih zemalja – Islanda, Švedske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Bugarske... Natjecatelji će svojim vratolomijama ostavljati gledatelje bez daha, a ujedno će morati impresionirati stručni žiri kako bi zaslužili mjesto na postolju.

Nakon cjelodnevnog natjecateljskog programa na Korzu će biti organizirana i svečana dodjela nagrada, poslije koje će natjecatelji, ali i posjetitelji uživati u velikom after partyju s bogatim glazbenim programom.

Cilj je organizatora Carnival Snowboard Sessiona promocija Rijeke kao jedinog “morskog” grada u kojemu se održava natjecanje u tom atraktivnom ekstremnom zimskom sportu. Rijeka ima svoj zimski adut, a to je veliko montažno klizalište koje se svake zime postavlja na samoj rivi.