Kvarner newsletter / broj 22

Fužine
Ispratite Staru godinu ranije!

Goransko turističko središte Fužine i ove će godine na Staru godinu privući na tisuće posjetitelja. Pitate se zašto? Zato što se Stara godina u Fužinama ispraća već u podne, 12 sati prije nego drugdje, što bi u ovo recesijsko vrijeme moglo privući mnoge jer – oni koji slave u Fužinama ranije će ući u, nadajmo se, “bolju budućnost”!

U Fužinama, popularnom središtu u Gorskom kotaru, Stara se godina tradicionalno ispraća u podne. Naime, zbog izrazito hladnih zima u ovom planinskom kraju, stanovnici Fužina dosjetili su se kako Staru godinu ispratiti po ipak ugodnijem vremenu. Stoga to čine 12 sati prije nego stanovnici drugih mjesta i gradova, što će u ovoj godini imati i prednost više – raniji oproštaj od godine koju zbog recesije treba što prije zaboraviti.

Iz godine u godinu na podnevnom slavlju u Fužinama sve je više gostiju iz Hrvatske i inozemstva pa se turistički kapaciteti rezerviraju znatno ranije.

Bit će tu naravno pjesme i plesa, a atmosferu će zagrijati kuhano vino i goranski specijaliteti, koje će, kao i godinama do sada, sponzorirati Turistička zajednica općine Fužine.

Slavlje će se poslije nastaviti i u zatvorenim prostorima, pa će za goste Fužina doček Nove godine u romantičnom zimskom ambijentu trajati dvostruko dulje nego drugdje.