Kvarner newsletter / broj 22

Opatija
Festival čokolade zasladit će prosinac

Već četvrtu godinu zaredom u Opatiji se priređuje jedinstveni festival u Hrvatskoj posvećen omiljenoj poslastici velikih i malih – čokoladi! Slatki čokoladni dani ove će godine trajati od 4. do 6. prosinca, a posjetitelji će pritom moći uživati svim osjetilima.

Opatijom će se od 4. do 6. prosinca opet širiti opojni miris čokolade jer se za ljubitelje te slatke ovisnosti priređuje četvrti po redu Festival čokolade. Ta jedinstvena manifestacija i ove će godine ljubiteljima čokolade pružiti bezbroj slatkih užitaka – od degustacija čokoladnih proizvoda koji će se moći kušati na svakom koraku pa sve do luksuznih čokoladnih masaža i bogatog pratećeg programa kojima će, pogađate, glavna tema biti čokolada.

U manifestaciju, zbog koje Opatija slovi kao “najslađa” destinacija u Hrvatskoj, i ove će godine biti uključeni gotovo svi važniji subjekti u gradu – od Turističke zajednice grada Opatije koja je pokretač festivala, do hotela koji će gotovo svi odreda imati neka svoja čokoladna iznenađenja i slatke paket-aranžmane, a hotel „Imperial“ će u subotu 5.12.2009. u 12,00 sati prirediti rezanje „najveće čokoladne torte“ (11 metara) uz zvukove zvona crkve sv. Jakova i prodaju po promotivnoj cijeni.

Ne moramo ni spominjati da će i klasični meniji i specijaliteti koji će se tih dana nuditi u ugostiteljskim objektima biti prilagođeni okusima čokolade.

U programu Festivala sudjelovat će naravno i najmlađi Opatijci koji će svojim predstavama i koncertima dodatno “zasladiti” ugođaj, a učenici opatijske Ugostiteljske škole pripremit će zanimljivu radionicu o izradi slastica na bazi čokolade.