Kvarner newsletter / broj 23

Rapski autohtoni proizvodi
U šoping – svaki petak!

Kako bi još snažnije promovirali domaće autohtone proizvode spravljene od meda, maslina, lavande, kadulje i drugog ljekovitog bilja, kao i niz drugih specifičnih proizvoda, članovi rapske udruge proizvođača suvenira uporabne vrijednosti došli su na ideju da svaki petak prodaju svoje proizvode. Ideja je nazvana “Uvijek petkom” i dosad je već polučila veliko zanimanje turista.

“Uvijek petkom” naziv je najnovijeg programa kojim se turistima, ali i stanovnicima grada i otoka Raba petkom na prodaju nude brojni autohtoni rapski proizvodi spravljeni od meda, maslina, lavande, kadulje te drugog začinskog bilja što raste na otoku. Ideju su potaknuli članovi udruge proizvođača autohtonih proizvoda otoka Raba “Mocira” koji će svakog petka od 8.30 do 12 sati u prostorima rapskog poslovnog centra Mali Palit organizirati prodajne izložbe autohtonih proizvoda. Turisti i zainteresirani građani svaki će petak moći kupiti ukusne suvenire kakvi se već dugi niz godina proizvode na Rabu. Riječ je o slasticama spravljenima od meda, slanim delicijama od maslina i maslinovog ulja, zalogajima i napicima od lavande, kadulje i drugog začinskog bilja, koji će se također moći kupiti i u izvornom obliku, a bit će tu i niz drugih proizvoda – od biljnih likera, rakija do ukusnih prirodnih džemova i marmelada. Uz ponudu hrane i pića, svaki će petak biti izloženi i atraktivni proizvodi od domaće ovčje vune – odjeća, torbice, čarape, eko-lutkice te niz dekorativnih, ručno izrađenih ukrasa za domaćinstvo.

Osim prodaje proizvoda s kopna, članovi udruge rade i brojne “morske” suvenire koji će se također nuditi svakog petka, a riječ je o prirodnim sapunima, pakiranoj morskoj soli s mirisnim dodacima te brojnim drugim suvenirima.

Svi zainteresirani koji petkom posjete poslovni centar Mali Palit moći će i degustirati proizvode te u razgovoru s članovima udruge saznati štošta o bogatoj rapskoj tradiciji i vrijednostima ponuđenih prirodnih proizvoda.