Kvarner newsletter / broj 23

Riječka pizzerija Bracera
Guštanje u okusima, ali i bojama!

Gosti Bracere odsad će moći uživati u jedinstvenom spoju likovne i gastronomske umjetnosti kojoj je “kumovao” poznati slikar, grafičar, kipar, ilustrator i scenograf Vjekoslav Vojo Radoičić čiji radovi krase novouređen, razigran interijer te popularne pizzerije.

U jedinstvenom spoju likovne i gastronomske umjetnosti od sada će moći uživati gosti novouređene popularne riječke pizzerije Bracera koja se nalazi u sklopu restorana “Zlatna školjka” u Kružnoj ulici. Tom neobičnom spoju “kumovao” je poznati slikar, grafičar, kipar, ilustrator i scenograf Vjekoslav Vojo Radoičić, koji je zaslužan što je pizzerija pretvorena u veselu galeriju s impresivnom kolekcijom umjetničkih radova.

Prostorom dominira velika barka koja visi sa stropa, a na nju su obješene brojne “slikarije”, kakvima je oplemenjen i ostatak prostora. Umjetnik poznat po djelima kričavih boja pizzeriju je ukrasio s više od pedeset zanimljivih šarenih slika i figurica – malih brodova, raznobojnih riba, vesala, kašeta i škafetina.

Vjekoslav Vojo Radoičić, koji upravo navršava 79 godina, oslikao je mnogo interijera, kojima je podario svoj tipični koloristički potpis, a među njima je pet arhitektonskih prostora u Beču, zatim objekti u Iki, Lovranu, Rapcu...

Osim šarenih umjetničkih djela koja krase novouređenu pizzeriju Bracera, taj svestrani umjetnik utjecao je na vlasnike i prilikom bojanja zidova pa i na njima vlada razigrani kolorit.

Uređenje interijera samo je mali dio umjetničkog stvaralaštva tog eminentnog umjetnika. Vojo Radoičić živi i radi u Rijeci, Begovu Razdolju i Beču, a bavi se slikarstvom, malom plastikom, ilustracijama za djecu, primijenjenom grafikom i tekstilnim dizajnom. Imao je više od 170 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.