Kvarner newsletter / broj 24

Gorski kotar
Užitak u zimskim radostima

Onima kojima je zima sinonim za užitak na snijegu, šetnju šumovitim predjelima, romantične večeri uz pucketanje vatre i bogat stol, Gorski kotar – šumovita unutrašnjost regije Kvarner – sve je draže odredište, primjereno očekivanjima i potrebama gostiju svih generacija. Dođete li ondje u siječnju, bit će to prilika da bodrite natjecatelje u sanjkanju i skijanju, a možda se odlučite i sudjelovati u natjecanju.

Tijekom cijelog siječnja na skijalištu Petehovac, samo tri kilometra udaljenom od Delnica, održavat će se 2. noćni slalom Petehovac 2010. – natjecanje u slalomu za sve dobne skupine. Na istom se mjestu također može uživati u snowboardingu, skijaškom trčanju i sanjkanju. Petehovac ima i planinarski dom sa smještajnom i ugostiteljskom ponudom. Razlog više za dolazak u Delnice je 4. Otvoreno prvenstvo grada Delnica u sanjkanju jednosjeda i dvosjeda na sanjkalištu Potok.

I posjetitelji Ravne Gore, turističkog odredišta koje se nalazi u neposrednoj blizini autoceste Zagreb – Rijeka, imat će u siječnju razlog više za dolazak jer se ondje tijekom cijelog mjeseca održava Noćna rekreacijska (avan)turistička utrka u skijaškom trčanju.

Ljubiteljima sportova na snijegu svakako su zanimljiva i skijaška središta Čelimbaša i Begovo Razdolje, oba u blizini Mrkoplja. U području Čabra, samo kilometar od mjesta Tršće, nalazi se skijalište Rudnik, koje uz skijanje za djecu i odrasle pruža i mogućnost noćnog skijanja.

Ovom pregledu gorskokotarskih skijaških terena svakako treba dodati i Platak, kojem je – osim uređenosti – adut više blizina grada Rijeke te jedinstveni pogled sa skijališta na morsku obalu.

Pogodnost spomenutih, kao i drugih gorskokotarskih skijališta jest u tome što ona pružaju mogućnost rekreacije za cijelu obitelj, pohađanje škole skijanja te užitak u nadaleko poznatoj gorskokotarskoj gastronomiji i idiličnom ambijentu zbog kojeg se u ovoj regiji unatoč porastu ponude sve češće traži i postelja više.

Usprkos hirovitosti zima i globalnom zatopljenju, ne postoji klimatski scenarij koji vam u Gorskom kotaru neće priuštiti užitak boravka. On, naime, nudi sadržaje kojima ćete ugodno i aktivno ispuniti vrijeme – u šetnji, vožnji biciklom, nekoj drugoj rekreativnoj aktivnosti ili pak jednostavno obilazeći gorskokotarske znamenitosti.