Kvarner newsletter / broj 24

Rab
Uskoro još bliži i atraktivniji

Otok Rab i njegovi turistički objekti koji posluju u sastavu tvrtke Imperial Rab u 2010. godini najavljuju brojne promjene. Ovaj će otok turistima tako biti još dostupniji i bliži, a njegovi objekti sadržajima bogatiji.

Očekuje se da će do početka turističke sezone 2010. biti završena izgradnja trajektne luke u mjestu Stinica zahvaljujući kojoj će se olakšati i ubrzati dolazak turista na otok Rab. Ovaj državni projekt također uključuje izgradnju nove ceste s nekoliko prometnih trakova te pristaništa za velike trajekte što će omogućiti prijevoz većeg broja automobila te skratiti vrijeme čekanja za ukrcaj. Zahvaljujući ovoj investiciji kao i već kupljenom novom velikom trajektu za prijevoz 80 automobila, vožnja trajektom do otoka Raba trajat će samo 15 minuta.

Zadovoljstvu turista svakako će pridonijeti i neprekidno ulaganje u sadržaje i kvalitetu usluga u turističkim objektima. Tako će, primjerice, u Hotelu Imperial standarda četiri zvjezdice biti uređen wellness ukupne površine 175 m2 u sklopu kojega će biti sauna, whirlpool, masažni tuševi, solarij, fitness te prostor za odmor. U mediteranskom okruženju, na atraktivnoj hotelskoj terasi predviđen je ugodan i udoban prostor za sunčanje i opuštanje.

Gostima će se nuditi još jedna pogodnost uključena u cijenu smještaja: u sezoni kupanja bit će organiziran prijevoz brodicom do lijepih kupališta na poluotoku Frkanj, gdje se nalazi i poznata plaža za nudiste. Hotel Carolina dosadašnjim bi trima zvjezdicama zahvaljujući novim investicijama trebao dodati i četvrtu. Uz uređenje unutarnjih hotelskih prostora, goste očekuje i novouređena terasa uz vanjski bazen i more. U Autokampu San Marino, koji se nalazi u neposrednoj blizini pješčane Rajske plaže, smještajna će se ponuda obogatiti postavljanjem još deset mobilnih kućica Sunroller Evasion Rab.