Kvarner newsletter / broj 25

Rijeka
Suvenir-shop na portalu TZ grada

Od kraja siječnja na službenom portalu Turističke zajednice grada Rijeke jednostavnim klikom možete kupiti dvadesetak originalnih riječkih suvenira. Riječ o prvom virtualnom suvenir-shopu na Kvarneru, a nudi nezaobilazne morčiće, minijature gradskog tornja i crkve sv. Vida te najtraženije karnevalske motive – zametske i halubajske zvončare te grobničke dondolaše.

Uz veliki broj info-servisa, službeni portal Turističke zajednice grada Rijeke odnedavno se može pohvaliti i prvim web suvenir-shopom u cijeloj regiji. Tako se od kraja siječnja na internet stranici www.tz-rijeka.hr jednostavnim klikom mogu kupiti neki od originalnih riječkih suvenira. Tu su uvijek popularni morčići – crna glava s turbanom koja se primjenjuje na različite vrste nakita i ukrasa, zatim najznačajniji karnevalski motiv – maske i figurice halubajskih i zametskih zvončara te grobničkih dondolaša… U ponudi su i minijature gradskog tornja, crkve sv. Vida, kao i drugih gradskih znamenitosti.

Suveniri imaju posebne oznake “Riječki izvor” i “Osobita kvaliteta” koje su dobili zbog izrazite povezanosti s običajima i kulturnim znamenitostima ovoga kraja te je na taj način olakšan izbor i pretraga web shopa. Osim na hrvatskom, ponuda suvenira može se pretraživati na engleskom i talijanskom jeziku.

Riječki se suveniri odsad mogu kupiti iz bilo kojeg kraja svijeta, a kupljeni se suvenir na traženo odredište dostavlja poštom. Tako će i brojna iseljenička zajednica s ovih prostora moći kupiti suvenir ili poklon iz svoga kraja. Kupovina je moguća u kunama, eurima i dolarima putem kreditnih kartica.