Kvarner newsletter / broj 25

Europski FIS kup na Platku
Bodrite najbolje europske skijaše

Na popularnom “riječkom” skijalištu Platak 7. ožujka vozit će se tradicionalna muška slalomska utrka Adriatic slalom, koja je prvi put uvrštena i u kalendar Europskog FIS kupa, a zbog povoljnog termina očekuje se da će na njoj nastupiti većina elitnog skijaškog društva.

Iako već tradicionalan, ovogodišnji Adriatic Slalom, koji će se na Platku održati 7. ožujka, privući će znatno veći broj najboljih europskih skijaša nego dosad jer se utrka prvi put održava pod okriljem Europskog FIS kupa. Uvrštenjem u kalendar europskih natjecanja Platak se našao uz bok vodećih europskih skijališta, što će svakako pomoći dodatnoj promociji tog omiljenog vikend skijališta mnogih Riječana.

Platak je, podsjetimo, jedinstveno skijalište s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli Kvarner, more i otoke. U njegovu se infrastrukturu posljednjih godina mnogo ulagalo pa na njega dolazi sve veći broj rekreativnih i profesionalnih skijaša, a od ove će se utrke o Platku konačno govoriti i među najboljim europskim skijašima.

Na utrci se očekuje rekordan broj natjecatelja, ne samo zato što će se voziti pod okriljem FIS-a nego i zbog iznimno povoljnog termina – tjedan dana nakon završetka Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru.

U prilog tome govore i najave organizatora koji očekuju da će utrka na Platku biti zapravo jedno od najmasovnijih FIS-ovih natjecanja u Europi, uz sudjelovanje stotinjak slalomaša iz dvadesetak država. Osim hrvatskih predstavnika Dalibora Šamšala i Danka Marinellija, dolazak najavljuju i neka od zvučnijih imena europskog skijanja: Marc Gini, Jens Byggmark i Giuliano Razzoli.

Startni brojevi bit će izvučeni dan ranije, u subotu, i to na glavnom riječkom šetalištu Korzu. Početak prve vožnje na Platku zakazan je za 10 sati, a druge u 13 sati.