Kvarner newsletter / broj 25

U sklopu Riječkog karnevala
Kiril Džajkovski i bend na Carnival Partyju

Kao dodatak maškaranom ludilu, za posljednja tri dana poznatog Riječkog karnevala – koji se u Rijeci održava od 17. siječnja do 14. veljače, priprema se i jubilarni, deseti festival elektronske glazbe poznat kao Carnival Party, na kojem će – uz zvučna imena međunarodne elektronske scene – nastupiti i svjetski priznata makedonska zvijezda Kiril Džajkovski.

Velika makedonska glazbena zvijezda Kiril Džajkovski nastupit će u završnici maškaranog programa ovogodišnjeg karnevala, koji u Rijeci traje od 17. siječnja do 14. veljače. Kiril Džajkovski i njegov deseteročlani bend bit će glavne zvijezde tradicionalnog Carnival Partyja koji se već deset godina zaredom održava u sklopu Riječkog karnevala. Carnival Party, poznat i kao festival elektronske glazbe, bit će održan od 12. do 14. veljače, što će učiniti još uzbudljivijom završnicu karnevalskog ludila, odnosno veliku Međunarodnu povorku maškara kojom će se 14. veljače zatvoriti još jedan Riječki karneval.

Trodnevni elektronski spektakl Carnival Partyja ove će godine biti održan uz more, na Gatu Karoline Riječke, a najavljena makedonska zvijezda sa svojim će bendom nastupiti već prvi dan. To je njihov premijerni nastup u Rijeci, što će poklonici takve vrste glazbe zasigurno dočekati s oduševljenjem. Riječ je, naime, o vrlo dinamičnom spoju moderne elektronske i makedonske etno glazbe. Inače, Kiril je jedan od osnivača benda Bastion i bivši član legendarnog makedonskog sastava Leb i sol. Karijeru sa sadašnjim bendom započeo je kada se preselio u Australiju i tamo izdao odlično prihvaćen album “Synthetic Theatre”. Nedavno je dovršio još jedan album na kojemu gostuje cijeli niz internacionalnih glazbenika: Ras Tweed (Kruder&Dorfmeister), Esma Redžepova, Nicollette Love (Massive Attack), Patrick De Santos (Thievery Corporation), MC Wasp i TK Wonder.

Sa svojim je bendom dosad nastupao kao vodeća zvijezda na velikim festivalima kao što su zagrebački INmusic festival i novosadski Exit, a svojevremeno su svirali i kao predgrupa legendarnim Red Hot Chilli Peppersima.