Kvarner newsletter / broj 2

Hotel Draga di Lovrana
Luksuz između planine i mora

Nekoliko kilometara od Lovrana, na grebenu ponad Lovranske Drage, stoji stogodišnje zdanje mistične i neobične povijesti. Prije osamdesetak godina kuća je stradala u požaru, ali su je prije dvije godine vlasnici Sanja i Christian Nikolac rekonstruirali i pretvorili u moderan otmjeni Hotel Draga di Lovrana. Vanjskim izgledom građevina je preslika prošlih vremena kad su tamo boravili mondeni pripadnici carske i kraljevske monarhije, među ostalima i austrougarski car Franjo Josip.

Smješten na zelenim obroncima planine Učke, između mora i planine, hotel raspolaže četirima dvokrevetnim sobama koje nose nazive po pogledu s prozora svake od njih: Medveja, Oraj, Draga i Učka, a u potkrovlju se nalazi luksuzno uređen apartman s kaminom, saunom i jaccuzzijem za dvoje. Taverna u prizemlju uskoro će biti preuređena u dnevni boravak za goste s ponudom otmjenih pića i cigara, a u tijeku je i osmišljavanje vinskog podruma.
U hotelskom restoranu sve je podređeno ugodnom i intimnom ugođaju; prevladavaju sofisticirani detalji i svijetli tonovi u ostakljenu i jednostavno uređenu interijeru da bi pozornost bila usmjerena na jelo i ljepotu prirodnog okoliša. Restoran prima do pedeset gostiju, koliko i terasa restorana, a ponuda se zasniva na degustacijskim sljedovima renomiranog šefa kuhinje uz mogućnost izbora klasičnih jela iz standardnog menija.