Kvarner newsletter / broj 25

Riječki Cafe Jazz Tunel
Poslušajte jazz i blues u tunelu!

Riječki Cafe Jazz klub Tunel, u kojemu se gotovo svakodnevno priređuju jazz i blues glazbene večeri, osim po dobroj glazbi i ugođaju poznat je i po lokaciji i interijeru jer je smješten u jednom od starih tunela uz cestu.

Volite li jazz i blues, a nalazite se u Rijeci, navratite u jedan od starih tunela uz cestu u blizini samog centra grada. Ne, nije šala jer Rijeka ima originalan jazz klub koji je smješten u jednom od starih cestovnih tunela, čiji debeli zaobljeni betonski zidovi i željeznička pruga na vrhu tunela vizualno dominiraju izgledom kluba.

Smješten je na adresi Školjić 12, naziv mu je Cafe Jazz Tunel i u njemu se gotovo svaki dan organiziraju zanimljivi jazz, blues i soul koncerti.

Ponedjeljak je rezerviran za Blues Session na kojemu redovno nastupaju brojni domaći i inozemni glazbenici. Utorkom glazba pada u drugi plan jer su večeri rezervirane za druge vrste sadržaja – čitanje poezije, tematske tribine i slično. Srijedom na red dolaze jazzeri kada se redovno održava Jazz Jam Session, dok je četvrtak dan za “ozbiljnije” koncerte kada uglavnom nastupaju renomirana glazbena imena pa posjetitelji imaju priliku uživati u glazbi i druženju s afirmiranim glazbenicima. U Tunelu nastupaju i neformalne amaterske glazbene skupine pa se takve večeri pretvaraju u ugodno druženje s glazbenicima. Petak i subota dani su za tulum kada uglavnom nema koncerata, ali je atmosfera uvijek na vrhuncu.

Osim jazza, bluesa i soula, u Tunelu se često mogu čuti i plesni funky ritmovi, posebno svake treće subote u mjesecu kada je na redu program “Smeđi šećer uživo”.

Ako vas sve nabrojano zbog drugačijih glazbenih afiniteta nije privuklo da posjetite ovaj klub, savjetujemo da ipak odete onamo kako biste uživali u njegovom doista nesvakidašnjem ambijentu.