Kvarner newsletter / broj 2

Hotel Villa Astra Lovran
Više od 100 godina otmjenosti i udobnosti

U drugoj polovici XIX. stoljeća, kad je austrougarska aristokracija otkrila ljepotu i blagodati kvarnerskog zaljeva, počela je izgradnja luksuznih vila i hotela. Nedugo nakon toga Lovran i Opatija postali su poznati po zimskim lječilištima kraljevskih obitelji. Tako je izgrađeno i raskošno zdanje Villa Astra, koje je danas hotel s certifikatom Small Elegant Hotels.

Smještena uz poznatu šetnicu Lungomare, Villa Astra izgrađena je 1905. godine. Poznati arhitekt Atilio Maguolo projektirao je i izgradio vilu po narudžbi obitelji Guerra u venecijanskom gotičkom stilu koji koristi element cvijeta. Pročelje i prozori vile bogato su ukrašeni i dobro očuvani, a unutrašnjost hotela bojama, namještajem i atmosferom pruža nesvakidašnju udobnost i ljepotu.
Profesionalno i ljubazno osoblje Ville Astre svojim je gostima na raspolaganju u svakom trenutku, a oni se mogu opustiti uz masaže, ayurvedske i kozmetičke tretmane, yogu ili tai-chi vježbe.
Inventivno kreirani obroci spoj su domaćih proizvoda, svježine, hranjivosti, zdravlja i estetskog savršenstva.
Ljepota okoliša, savršena arhitektura, besprijekorna usluga, nenadmašna gastronomska ponuda i briga za gosta posebnosti su koje Villu Astru čine iznimnim hotelom i nezaboravnim iskustvom.