Kvarner newsletter / broj 26

Krk
Svakodnevna zabava u gradu povijesti i kulture

Kao dokaz imidža izuzetnog grada povijesti i kulture djelatnici Turističke zajednice grada Krka najavljuju bogat program događanja tijekom cijelu godinu. Zanimljive će manifestacije objediniti zabavu, gastronomiju, kulturu, povijest i autohtono ozračje pa je užitak boravka zajamčen.

Od uskrsnog programa do zlatne jeseni Krk će i ove godine ponuditi cijeli niz atraktivnih manifestacija koji će goste istoimenog otoka zabavljati gotovo svaki dan.

S obzirom na to da turistička sezona tradicionalno počinje od Uskrsa, prvi će gosti na Krku moći sudjelovati u prvom ovosezonskom programu – pješačkoj turi Putovima šparoga. Ove godine tura kruži maslinarskom cestom iz Grada Krka preko Muraja do Kornića i nazad. Turisti će također moći rekreativno sudjelovati i u poučnoj stazi Putovima zlatnih kapi krčkog blaga koja prolazi kroz drevne maslinike uz gromače i gomile, gumna i vidikovce s odmorom uz autohtone specijalitete – krčki pršut, krčki ovčji sir, kruh iz krušne peći, krčko maslinovo ulje i ostale autohtone delicije. U njima će pak moći uživati i turisti koji će se odmarati u gradu jer će na rivi biti postavljen Mali proljetni sajam autohtonih proizvoda i opreme za pješačenje, a ona će dobro doći svima koji požele krenuti na nordijsko hodanje otokom.

Krajem travnja na svoje će doći i ljubitelji vožnje jer projekt Proljeće na kotačima objedinjuje brojne ture po otoku biciklima, skuterima i quadovima. Tih će se dana krenuti i sa zanimljivim umjetničkim projektom Prvomajski inkubator – Priče iz krčkih drmuna (šuma).

Svibanj je pak rezerviran i za ronioce jer se 7. i 8. svibnja drugu godinu zaredom održava Scuba Fest – sajam ronjenja i ronilačke opreme s dodatnim zabavnim programom.

Krajem svibnja, od 21. do 24., održat će se velika manifestacija, 9. Eko, etno i vinofest, posvećena promociji autohtonih proizvoda, a ovogodišnja joj je tema vino kao najistaknutiji suvenir uporabne vrijednosti. Lipanj će započeti 1. međunarodnim ronilačkim kampom te svečanim otvorenjem kupališne sezone.

Uz te tematske manifestacije djelatnici Turističke zajednice grada Krka organizirat će i brojne tjedne nastupe kulturno-umjetničkih društava, klapa, zborova i ostalih izvođača koji će turiste zabavljati na gradskim ulicama i trgovima.

Program se, naravno, nastavlja i nakon spomenutog razdoblja, i to još jačim intenzitetom kad nastupi glavna turistička sezona pa će turisti svakodnevno moći birati između mnogih zanimljivih događanja.