Kvarner newsletter / broj 26

Baška
Uskrsni doručak – tradicija i dobrodošlica

Uskrs u poznatom turističkom središtu Baški na otoku Krku prigoda je da uz ugodan boravak upoznate blagdanske običaje te uživate u brojnim sadržajima. Posve sigurno, bit će to zanimljivo, ugodno i, dakako, ukusno blagdansko putovanje.

Tradicionalno, Uskrs je vrijeme kada započinje turistička sezona pa se otvaraju hoteli, kućna radinost kao i ugostiteljski objekti te započinje pravi turistički život. Liturgijska slavlja u Baški održavat će se u crkvi Sv. Trojice, a uz njih će domaćim i stranim gostima biti priređen i velik broj drugih sadržaja.

Program prigodno nazvan Uskrsni doručak uz Turističku zajednicu organiziraju i župa Baška, Kulturno društvo Šoto, društva Sinjali i Mali Sinjali, Društvo Naša djeca. Program će se održati za Uskrs, nakon svete mise na prostoru ispred župne crkve.

Uz tradicionalno blagoslivljanje pisanica i uskrsnih jela, ugostitelji te velik broj žena pripremit će uskrsne specijalitete i darivati ih prvim gostima kao izraz dobrodošlice.

Prijepodnevno će druženje završiti bogatim kulturnim programom Kulturnog društva Šoto, Malih Sinjala i Društva Naša djeca. Nastavak slijedi navečer kada će u crkvi Sv. Trojice nastupiti Collegium musicum Fluminense, barokni ansambl iz Rijeke, koji će u večernjem programu izvesti prigodni uskrsni koncert.