Kvarner newsletter / broj 26

Mali Lošinj u Zagrebu
Pozivnica s argumentima

Procvala lošinjska mimoza bila je idealna scenografija za predstavljanje Malog Lošinja i njegovih ljekovitih činitelja te 125 godina duge tradicije zdravstvenog turizma. Poruka je jasna – uživajte, budite zdraviji i otklonite stres!

Svoju su pozivnicu Lošinjani uputili stanovnicima grada Zagreba, poslovnim partnerima, ali i svim sadašnjim i budućim gostima otoka i njegovih turističkih središta.

Sto dvadeset i peta obljetnica zdravstvenog turizma u Lošinju povod je da je Turistička zajednica grada Malog Lošinja izdala promidžbeni materijal “Prirodni i ljekoviti činitelji otoka Lošinja” s podacima na kojima se temelji njihov zdravstveni turizam. Naime, tridesetgodišnja mjerenja pokazuju da Lošinj ima više od 2600 sunčanih sati godišnje, a to ga svrstava među najsunčanija mjesta u Hrvatskoj. Lošinjani ističu još nešto, u ovim vremenima iznimno važno – umjerene dnevne oscilacije temperature pridonose smanjenju stresa. Mjerenja čistoće mora pokazuju njegovu vrhunsku kakvoću, a čisto more i nezagađeni zrak, što je utvrđeno kontinuiranim mjerenjima 2007. i 2008. godine, ljekovito djeluju na dišni sustav, cijeli ljudski organizam i psihofizičko stanje čovjeka. Lošinj – otok vitalnosti, kako kaže i njegov slogan – stoga je idealno mjesto za odmor i šetnju na nekoj od 220 kilometara šetnica i staza po čistom morskom zraku. Dokaz da se razvoj otoka shvaća odgovorno te da su se oni koji su zaduženi za njegovu budućnost itekako ozbiljno prihvatili svoje zadaće jest najava gradonačelnika o izradi Akcijskog plana održivog razvoja Lošinja.