Kvarner newsletter / broj 27

Uskrsni blagdani
Dobrodošlica za brojne turiste

Uskrsne će blagdane na Kvarneru dočekati 14.300 gostiju koji će ostvariti više od 50.000 noćenja. Najviše će ih boraviti u 75 hotela koji se otvaraju za blagdane, dok će ih u kućnoj radinosti, kampovima, odmaralištima i marinama biti manje. Najintenzivniji dio turističke godine tako i službeno počinje.

To su podaci dobiveni anketom koju je na turističkom području provela Turistička zajednica Kvarnera, iako se domaćini nadaju da će konačan broj – s obzirom na blizinu emitivnim tržištima, raznoliku ponudu, ali i mogućnosti on-line rezervacija pred sam polazak – biti znatno veći.

Najveći se broj gostiju očekuje na Opatijskoj rivijeri, gdje, bi, prema dosad dostupnim podacima turističkih tvrtki, trebalo boraviti 6400 gostiju. Ondje će biti otvoreno tridesetak hotela, samo u Opatiji 24. Prema najavama slijede otoci Krk i Lošinj, potom Crikvenička rivijera, otok Rab, područje Rijeke, a potom šumoviti dio regije, Gorski kotar.

Najviše će gostiju doći s najvjernijih tržišta – iz Njemačke, Italije i Austrije, ali i iz drugih dijelova Hrvatske.

Za vrijeme prije najintenzivnijeg dijela turističke godine, koje uskrsni blagdani tradicionalno označavaju, turistički djelatnici Kvarnera priredili su bogat program priredbi i svečanosti. Goste će dočekati i tradicionalnim uskrsnim stolom prepunim šunke, kolača, obojenih uskrsnih jaja, ali i mnogim drugim delicijama ovoga područja.