Kvarner newsletter / broj 28

37. Croatia Rally
Utrka može početi

Ove se godine Croatia Rally iz zagrebačke okolice preselio na Kvarner, a vozačima iz Hrvatske i europskih zemalja, njihovim timovima, kao i svim posjetiteljima oštra borba podići će adrenalin, dok će im prekrasan krajolik pružiti užitak i nezaboravno druženje u kojem oštri protivnici postaju prijatelji.

Croatia Rally 2010 održat će se od 14. do 16. svibnja, ove godine 37. put. Rally se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, u organizaciji Hrvatskog auto i karting saveza i uz tehničku realizaciju Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije. Dosad se rally održavao na široj zagrebačkoj regiji, a ove se godine preselio na Kvarner pa će se događati u Rijeci, zaleđu Novog Vinodolskog, dijelu Gorskog kotara, zaleđu Opatije te na kvarnerskoj i istarskoj strani planine Učke. Vozit će se na osam različitih staza, a ukupna dužina itinerara je više od 743 kilometra.

Kako saznajemo, prijave sudionika iz hrvatske i Europe stižu prema planu i očekuje se da će sudjelovati stotinjak posada. Rally će početi 14. svibnja na Korzu, središnjem riječkom trgu.

Dolazak najboljih hrvatskih i europskih rally posada bit će, uz natjecateljski dio, prilika za druženje i zabavu tako da će biti obogaćen brojnim sportskim i zabavnim sadržajima. Oni koji ne mogu doći na Kvarner tih dana da uživo prate rally, natjecanje će moći pratiti na internetskim stranicama www.croatiarally.eu