Kvarner newsletter / broj 28

Otok Lošinj
Kad posao i užitak postaju jedno

U potrazi za novim atraktivnim odredištima poslovni gosti sve češće odabiru Lošinj i njegovo središte Mali Lošinj, čiji kongresni kapaciteti pružaju mogućnost za uspješno održavanje većih ili manjih poslovnih skupova; ali i cijeli je otok idealan za uživanje u prirodi koja nadahnjuje, obnavlja te daje novi životni i radni elan.

Poslovnim gostima na raspolaganju su lošinjski hoteli Aurora, Vespera i Bellevue koji raspolažu dvoranama prikladnim za održavanje seminara, sastanka, kongresa kao i poslovnih i privatnih događanja. Dvorane su moderno tehnološki opremljene, a prate ih i brojni drugi poslovni, sportsko-rekreativni i drugi sadržaji. Tako Wellness &Conference hotel Aurora ima kongresni centar s višenamjenskom dvoranom za 400 osoba te manjom dvoranom za sastanke. U samo stotinjak metara udaljenom Family hotelu Vespera, koji je kompletno renoviran 2009. godine, nalaze se dvije dvorane za sastanke, od kojih veća može primiti 80, a manja 40 ljudi. U Hotelu Bellevue tri su dvorane, u najveću može stati 120 ljudi, u drugu 80, a u treću 30 ljudi.

Sve su dvorane odlično opremljene te tehnički i kadrovski osposobljene za uspješno održavanje poslovnih skupova. Hotel također nudi wellness ponudu, gastronomske te druge sadržaje koji jamče ugodan boravak i savršen spoj posla, rekreacije i zabave. No, ono što je nedvojbeno najveća prednost Malog Lošinja kao domaćina kongresnih skupova su ljepota i sadržaji cijeloga otoka. Poznat po odličnoj klimi s dokazanim učincima na zdravlje, zbog čega se i reklamira kao “otok vitalnosti”, Lošinj ima 220 kilometara pješačkih staza i šetnica, raskošno je obdaren mediteranskim raslinjem i ima bogatu povijest.