Kvarner newsletter / broj 28

Baška – otok Krk
Crna ovca – vikend sporta, kulture, glazbe i gastronomije

“Ovce ko ne dođe” – šaljiva je pozivnica organizatora sve popularnije vikend manifestacije “Crna ovca” koja će se u mjestu Baška na otoku Krku održati od 14. do 16. svibnja. Iako intrigantnog naziva, manifestacija je sve samo ne – crna!

Jubilarna, peta “Crna ovca”, vikend manifestacija sporta, kulture, glazbe i gastronomije, ove će se godine održati od 14. do 16. svibnja u mjestu Baška na otoku Krku pod motom “Crnje ne može”. "Crna ovca" jamči ugodno proveden vikend u Baški na otoku Krku bogat raznolikim događanjima.

Manifestacija “Crna ovca” nudi uživanje u proljeću i svemu što ono pruža: šetnjama, ugodnim mirisima rascvjetale prirode, uživanju u ukusnoj baščanskoj janjetini i dobrom vinu te, dakako, u glazbi. Organizatori posjetitelje pozivaju na aktivan odmor uz planinarenje, biciklijadu, let u balonu, promatranje paraglajdera ili jedriličarske regate u baščanskom zaljevu, a organizirat će se i izložbe, stručna predavanja te predstave koje će dodatno upotpuniti ovaj gastro-glazbeno-sportski vikend.

Iako intrigantnog naziva i još intrigantnijeg mota, ova je manifestacija sve samo ne – crna, jer crna se ovca u životu, ali i u svijetu manifestacija, ističe kao jedinka koja misli i djeluje drugačije, ne pristaje na stereotipe te označava individualizam i vedar, optimističan pogled na svijet i život.

Manifestacija će i ove godine promovirati tradicionalnu baščansku gastronomsku ponudu s naglaskom na ukusnoj baščanskoj janjetini, koja je sastavni dio vikend menija svih tamošnjih restorana, a najavljeno je i veliko kuharsko natjecanje.

Bogati program započinje u petak u 17 sati otvorenjem izložbe grafita “Crne ovce”, nakon čega slijedi “Skrivena premijera”, izložba i performans u čast 5. rođendana “Crne ovce”. Nastupom Sick Swing Orchestra iz Zagreba i mladog krčkog benda Mala Vida započinje glazbeni dio programa. Subotnje jutro rezervirano je za sportske aktivnosti – planinarenje u zaljevu Vela luka, paraglajding, dizanje u balonu, a središnji sportski događaj je regata Corinthia Cup za klase Laser i Optimist.

Na ulicama Baške posjetitelje će zabavljati ulični performeri, a moći će se pogledati i modni performans Etno-modne minute, izložba starih predmeta kao i srednjovjekovni viteški turnir koji će dočarati rapski samostreličari.

U kulturno-znanstvenom programu je predavanje “Više od Everesta”, a za groznicu subotnje večeri zadužen je popularni riječki rock sastav Urban & 4.

Nedjelja je rezervirana za biciklijadu, zadnji plov Corinthia Cupa i svečanu dodjelu nagrada pobjednicima regate.