Kvarner newsletter / broj 3

Mi u svijetu
Kvarner uspješno predstavljen tržištu Rusije i Ukrajine

U organizaciji Turističke zajednice Kvarnera i u suradnji s Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Moskvi, Kvarner i 16 vodećih kvarnerskih turističkih tvrtki predstavili su se sredinom siječnja na trodnevnom nizu događanja u glavnom gradu Rusije.

Ondje je, naime, za turoperatore i novinare iz Rusije i Ukrajine predstavljena turistička ponuda Kvarnera, projicirani su filmovi te je prisutnima podijeljena cijela paleta informativno-promidžbenih materijala na ruskom jeziku. Bila je to također prilika za individualne susrete te workshop na kojem su se s predstavnicima 70 ruskih i ukrajinskih turoperatora i turističkih agencija susreli predstavnici 16 kvarnerskih i još 20 hrvatskih tvrtki. Priređena je također “Hrvatska večer” na kojoj su prisutni mogli uživati u gastronomskoj i enološkoj ponudi te zabavnom programu.
“Turistički djelatnici Kvarnera optimistični su nakon izravnih pregovora s ruskim i ukrajinskim partnerima”, ocjenjuje rezultate posjeta mr. sc. Gordana Medved, direktorica Turističke zajednice Kvarnera. “Očekujemo da će nakon serije prezentacija i održanih workshopova te nastupa na sajmu MITT u Moskvi, koji slijedi u ožujku, odnosno studijskog putovanja ruskih agenata i turističkih novinara po Kvarneru tijekom svibnja rusko tržište zauzeti još značajnije mjesto u turističkom prometu Kvarnera.”