Kvarner newsletter / broj 28

Hostel Rijeka
Kvaliteta potvrđena HI-Quality certifikatom

Riječki hostel, smješten nedaleko od središta grada, uređen u staroj, ali potpuno moderniziranoj vili iz XIX. stoljeća, goste odnedavno dočekuje s potvrdom kvalitete – HI-Quality certifikatom, koji je hostelu u travnju uručio čelnik Međunarodne federacije omladinskih hostela (Hostelling International).

Nedavnim posjetom glavnog auditora Međunarodne federacije omladinskih hostela (Hostelling International) riječki je hostel dobio potvrdu kvalitete – HI-Quality certifikat upravljačkog sustava osiguranja kvalitete.

Riječ je o specijaliziranom sustavu rada i osiguranja kvalitete prema propisanim ISO standardima, a vlasnik certifikata je svjetska organizacija Hostelling International čiji je glavni auditor u travnju proveo kompletnu reviziju rada u Hostelu Rijeka. Tom su prilikom detaljno ispitani i pozitivno ocijenjeni svi ključni procesi u radu menadžmenta, recepcije te čišćenja i održavanja kuhinje i ostalih prostora hostela.

Dobiveni certifikat hostela potvrda je kvalitete usluge u skladu s visokim normama koje propisuje Međunarodna federacije omladinskih hostela. To će sigurno utjecati na zadovoljstvo gostiju, koji su i do sada ovaj objekt ocjenjivali visokim ocjenama, jer im jamči visoku razinu kvalitete usluge.

Iako relativno nov, otvoren je 2006. godine, hostel u Rijeci bilježi stalni porast broja mladih gostiju i sve je prepoznatljiviji na karti europske hostelske mreže. Posluje tijekom cijele godine i gotovo nema dana kada u njemu ne vlada gužva. Izvan glavne turističke sezone u hostelu borave školske grupe, a tijekom sezone se redovno traži krevet više. Ne čudi to jer je riječ o jedinom hostelu u Rijeci, a valja istaknuti da je uređen u vili iz XIX. stoljeća koja je preuređena u šarmantni i moderni smještajni objekt za mlade. Od mora je udaljen tek stotinjak metara, a od strogog gradskog središta samo petnaestak minuta laganog hoda.

Hostel raspolaže sa šezdesetak kreveta raspoređenih u višekrevetnim sobama na prva dva kata, dok se u potkrovlju, takozvanom penthouseu, nalaze tri dvokrevetne sobe. U prizemlju hostela uređeni su recepcija, kuhinja i blagovaonica, internet kutak i veliki dnevni boravak za zajednička druženja, u kojem su postavljeni i aparati za kavu, grickalice i pića. U sklopu objekta nalazi se i park s dječjim igralištem, a u neposrednoj blizini su plaže, uređeni park, teniski tereni, rukometni teren i ronilački klub.