Kvarner newsletter / broj 30

Rab
Svečana dodjela nagrade QualityCoast

Na svečanoj dodjeli nagrade QualityCoast, koja je održana 24. lipnja u Rabu, predsjednik europske organizacije Coastal Marine Union Albert Salman uručio je to visoko priznanje gradonačelniku Grada Raba, gospodinu Zdenku Antešiću.

U Rabu je nedavno održano svečano uručenje nagrade QualityCoast, koju je u svibnju ove godine otoku Rabu dodijelila europska organizacija Coastal Marine Union. Ta je organizacija nastala suradnjom jedanaest zemalja članica Europske unije s ciljem stvaranja svjetske mreže obalnih destinacija koje dijele iste vrijednosti u održivom razvoju. Za ulazak u njezino članstvo propisani su vrlo strogi kriteriji, na osnovi kojih članice zaslužuju i visoko međunarodno priznanje QualityCoast. Podsjećamo, otok Rab je prva u Hrvatskoj i jedina obalna destinacija u ovom dijelu Europe u članstvu te organizacije i jedini dobitnik njezine prestižne nagrade.

Na svečanoj dodjeli certifikata uz podizanje zastave QualityCoasta gradonačelniku Grada Raba gospodinu Zdenku Antešiću nagradu je uručio Albert Salman, predsjednik organizacije Coastal and Marine Union.