Opatija
Sve zanimljivije odredište i za turiste s kruzera

Ispred opatijske luke u srpnju će ponovo biti usidren kruzer kompanije Windstar Cruises, koja je za ovu godinu najavila pet dolazaka.

Osim brojnih nautičara koji se odmaraju na njezinoj rivijeri i koriste usluge marina, Opatija postaje sve zanimljivije odredište i gostima koji stižu kruzerima. Tako će ispred opatijske luke u srpnju ponovo biti usidren kruzer kompanije Windstar Cruises, koja je za ovu godinu najavila ukupno pet dolazaka. Dva su već realizirana u lipnju, a osim u srpnju, kruzer te kompanije usidrit će se ispred opatijske luke još u rujnu te u listopadu.

Za goste koji kruzerima dolaze u Opatiju gradska turistička zajednica organizira hospitality desk na opatijskom molu, dok im pomorsko-turistička agencija Elite travel nudi izlete i obilazak mjesta na Opatijskoj rivijeri, u Gorskom kotaru te posjet Vrbniku na otoku Krku. Premda se gosti na njihovom području zadržavaju tek nekoliko sati, domaćini su zadovoljni njihovim odazivom na ponudu izleta. Putnici s kruzera uglavnom su iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Francuske, Velike Britanije i Njemačke. Pripremili su i ponudu za goste koji su luksuznim kruzerom “The World” krajem svibnja uplovili u rapski akvatorij. To je golem brod s 12 paluba na kojima je 165 luksuzno opremljenih apartmana u vlasništvu imućnih obitelji iz cijelog svijeta. S obzirom na sve veći broj kruzera koji uplovljavaju u hrvatski Jadran te turističku atraktivnost Opatije, ubuduće ih se u opatijskoj gradskoj luci očekuje sve više kao i gostiju koji na njima plove morima.