Kvarner newsletter / broj 30

Krk Jazz Live 2010
Drugi međunarodni festival i ljetna škola jazza

U gradu Krku, na istoimenom otoku, od 3. do 7. srpnja održat će se 2. međunarodni festival i ljetna škola jazza Krk Jazz Live 2010; posjetitelji će imati prilike uživati u virtuoznim izvedbama, a polaznici naučiti štošta, pa čak i zasvirati s vrhunskim glazbenicima/predavačima s renomiranih londonskih, europskih i američkih akademija.

Turistička zajednica grada Krka u suradnji s organizacijama JAZZart i Global Music Foundation od 3. do 7. srpnja 2010. organizira drugu međunarodnu ljetnu jazz školu i jazz festival pod nazivom Krk Jazz Live.
I dok će polaznici učiti i unapređivati glazbene vještine, posjetitelji grada Krka svaku će večer moći uživati u koncertima vrhunskih glazbenika, predavača u ljetnoj školi.

Škola uključuje instrumentalne, vokalne, ritmičke i fizičke discipline s ciljem usavršavanja vještine, koncentracije i razumijevanja glazbe, a predvodit će je međunarodni tim vrhunskih glazbenika: Stephen Keogh (voditelj škole/bubnjevi), Pietro Tonolo (saksofon/puhački instrumenti), Frank Harrison (klavir), Jeremy Brown (bas), Felix Gibbons (perkusija/Samba), Alfred Kramer (trombon/bubnjevi), Garrison Fewell (gitara), Guillermo Rozenthuler (vokal) i Tonči Žužić (poezija). Sve su to školovani glazbenici koji predaju na renomiranim akademijama u Londonu i Europi te na američkoj Berklee School of Music.

Polaznici će svakodnevno timski vježbati i zajedno s posjetiteljima i građanima Krka svaku večer uživati u vrhunskim koncertima, a posljednjeg će dana škole i sami nastupiti pred brojnom publikom. Koncerti će se održavati u Frankopanskom kaštelu, staroj fortifikacijskoj utvrdi koja predstavlja jednu od najdojmljivijih krčkih građevina, a plijeni pozornost izgledom, ali i funkcijom u kulturnoj ponudi toga grada. Krk Jazz Live 2010 završit će velikim završnim koncertom svih polaznika i predavača u centru grada.