Kvarner newsletter / broj 30

Ljetna pozornica u Opatiji
Dolazi velika glazbena diva Natalie Cole

Tijekom prvog posjeta Hrvatskoj velika američka glazbena diva Natalie Cole u Opatiji će 24. srpnja održati koncert za pamćenje. Dio je to njene ovogodišnje europske turneje, a jedino će u Hrvatskoj napraviti presedan i na koncertu ugostiti jednog domaćeg glazbenika – tenora Ivu Gamulina Giannija.

Koncertna direkcija Zagreb i udruga Star ovo ljeto u Hrvatsku po prvi put dovode glazbenu divu Natalie Cole, koja će sa svojim bendom 24. srpnja održati koncert u Opatiji, a dan ranije u njenim će Grammyjem ovjenčanim hitovima uživati zadarska publika.

Opatijski će koncert biti održan u večernjim satima na uvijek atraktivnoj gradskoj Ljetnoj pozornici. Zanimljivo je da će jedino hrvatska publika moći uživati u koncertu na kojem će nastupiti i ekskluzivan gost slavne pjevačice, a bit će to hrvatski tenor Ivo Gamulin Gianni. Iako u sklopu svoje europske turneje Natalie Cole nije dopustila nijednom domaćem izvođaču da na pozornici nastupi uz nju, u Hrvatskoj će napraviti iznimku i na bini ugostiti našeg vrhunskog tenora, čiji ju je lanjski zajednički nastup s uglednom talijanskom glazbenicom Anom Oxom toliko oduševio da je s njim u Opatiji odlučila zapjevati u duetu.

Natalie Cole je glazbenica koja je tijekom svoje bogate karijere prodala milijune ploča i osvojila mnoga ugledna priznanja – čak devet Grammyja te deset drugih glazbenih nagrada.

Do tada poznata tek kao kćerka nezaboravne jazz legende Nat King Colea i Marie Cole, pjevačice Duke Ellington Orchestra, prvi je Grammy osvojila već 1975. godine, u samom začetku solo karijere.

Karijeru je započela kao R'N'B vokal, no u ranim devedesetim godinama prošlog stoljeća okreće se popu i jazzu. Godine 1991. snima album u čast svoga oca “Unforgettable, With Love” i njime postiže ogroman uspjeh.

Snimila je nebrojeno mnogo albuma, pjesme su joj vrlo često bile na top-ljestvicama najslušanijih, a i posljednji album pod nazivom “Still Unforgettable” snimljen lani ovjenčan je Grammyjem.

Opatijska će publika stoga bez sumnje uživati jer rijetke su prilike da se ova velika glazbena diva vidi i čuje uživo u ovom dijelu Europe.