Kvarner newsletter / broj 30

Ljeto u Lovranu i Medveji 2010.
Svakodnevni program – cijelo ljeto!

Kako bi se turistima tijekom ljeta na području Lovrana i obližnje Medveje omogućila svakodnevna zabava, čelnici Turističke zajednice grada Lovrana u suradnji s mnogim kulturnim institucijama i hotelima i za ovu su godinu osmislili bogat kulturni i zabavni program u kojem će sudjelovati brojni domaći i međunarodni glazbenici, a sve će biti začinjeno odličnom popratnom ponudom.

Koncertom puhačkog orkestra krajem lipnja svečano je započelo ovogodišnje Ljeto u Lovranu – kulturno-zabavna manifestacija koja će trajati sve do kraja kolovoza i posjetiteljima gotovo svaku večer nuditi neki zabavni program. Većina najavljenih koncerata, plesnih večeri, nastupa folklornih skupina, zborova i izvođača klasične glazbe održavat će se u nekom od lovranskih hotela. U hotelima Bristol, Villa Astra, Excelsior... u programu Ljeta u Lovranu osim hotelskih gostiju moći uživati baš svi zainteresirani.

Romantična terasa Belvedere Hotela Bristol bit će pozornica plesnim večerima i zabavnoj glazbi uživo, tu će se predstavljati i folklorni ansambli, pjevati klape, održavati se popularni retro plesni programi – Retromania i Beatles Revival. U Hotelu Excelsior goste će najčešće besplatno zabavljati klape, dok će posjetitelji Hotela Villa Astra imati prilike uživati i u “ozbiljnijim” večerima. Tako će se u okviru programa klasične glazbe uz pratnju violine i gitare izvoditi najljepše melodije bečkih salona, publika će plesati valcere uz glazbu iz bečkih opera i opereta, a predviđene su i suvremenije jazz/classic interpretacije.

No, najveće zabave odvijat će se na javnim prostorima, na Lovranskom mulu, rivi, trgovima, a te su fešte namijenjene baš svim generacijama. Popularna primorska tradicija organiziranja velikih ribarskih noći neće zaobići ni Lovran pa će turisti grada i okolice 9. i 23. srpnja te 4. i 20. kolovoza imati prigodu sudjelovati u pučkim feštama začinjenima odličnom enološkom i gastronomskom ponudom te plesu i zabavi do kasnih noćnih sati. Glavne će zvijezde biti neki od najpoznatijih pjevača hrvatske zabavne glazbene scene.

Slične će se fešte tijekom cijelog ljeta odvijati i u obližnjem turističkom mjestašcu Medveji. Tamo će se pak svake srijede, zaključno s 25. kolovoza, organizirati zabavne plesne večeri s domaćim glazbenicima u glavnoj ulozi, a posjetitelji će moći čuti i tradicionalnu izvedbu lovranskog puhačkog orkestra.