Kvarner newsletter / broj 30

Pozivnica iz Bakra
Dođite na Margaretino leto

Žal ribara u Bakru, tradicionalno mjesto druženja i okupljanja u tom kvarnerskom gradiću, od sredine lipnja pa sve do 8. kolovoza glavna je lokacija gdje se gotovo svakodnevno, u sklopu ovogodišnjeg Margaretinog leta, redaju broja zanimljiva događanja.

Prezentacijom filma o prethodnih Margaretinim letima, kulturnoj i turističkoj manifestaciji koja se već godinama organizira u gradu Bakru, započelo je još jedno programima bogato ljeto. Počelo je 17. lipnja, a sve do 8. kolovoza turisti će u Bakru doživjeti štošta zanimljivog. Red sporta, red zabave, folklora, kazališta, koncerata, komedija, izložbi, predavanja, smijeha, pučkih fešti – moto je i ovogodišnjeg ljeta u Bakru.

Neka od događanja vezana su i uz povoljnije turističke aranžmane koji se nude u jedinom hotelu u Bakru – Hotelu Jadran.

Lipanjska su događanja iza nas, a organizatori vas pozivaju da dođete na bakarski Žal ribara, ali i druge lokacije u gradu i okolici, i pridružite se manifestacijama koje slijede te poručuju da će se svi dobro zabaviti. Već 2. srpnja poznati sarajevski glumac komedijaš Zijah Sokolović izvest će na otvorenom komediju “Međuigre 0-24”. Sljedećeg dana na svoje će doći ljubitelji slikarstva i keramike za koje se organiziraju stručne i zabavne radionice te djeca koja će moći uživati u malom dječjem festivalu. Narednih dana sve će generacije moći sudjelovati u atraktivnom natjecanju u novom sportu – nogotenisu, slušati predavanja o arheološkoj baštini grada Bakra, bodriti natjecatelje cjelodnevne jedriličarske regate, smijati se komediji “Zabranjeno smijanje”, otkrivati nove pojedinosti o povijesti grada i bakarskim običajima. U povodu proslave Dana grada 10. srpnja uz brojna događanja otvara se i veliki Margaretin sajam, bit će održana smotra starih gradskih straža iz cijele Hrvatske, organizira se besplatna vožnja brodom te uz koncert i vatromet rekonstruira povijesna pomorska bitka.

Na svoje će doći i ljubitelji klasične glazbe i klapskog pjevanja. Uz brojna druga događanja izdvajamo još i veliku Bakarsku noć 17. srpnja koju će, kao i svake godine, obilježiti koncert poznatih pjevača, a tjedan dana kasnije koncert će održati klapa Maslina.