Kvarner newsletter / broj 30

Ljeto na Crikveničkoj rivijeri
Svaki dan po nekoliko događanja

Nakon cjelodnevnih morskih radosti, turisti Crikvenice i okolnih mjesta koja zajednički čine Crikveničku rivijeru cijelog će ljeta popodneva i večeri moći provoditi uživajući u raznim događanjima, a veliku pozornost privući će Europsko prvenstvo za košarkaše do 20 godina koje će se u gradu održavati od 8. do 14. srpnja.

Turisti u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu tijekom ljeta će nakon cjelodnevnog uživanja u moru popodneva i večeri moći provoditi na raznovrsnim zabavnim, glazbenim, kulturnim i sportskim događanjima.

Turistički djelatnici četiriju mjesta ovoga ljeta ne moraju brinuti hoće li turistima na njihovom području biti zabavno. Naime, svaki se dan nešto događa, a nekih dana, kako najavljuje bogat program ljetnih događanja, bit će i po nekoliko različitih aktivnosti. Tako će na svoje doći baš svi – djeca, sportaši, obiteljski gosti, mladi i stari, jer program nudi niz mogućnosti za dobru zabavu i upoznavanje svakodnevnih običaja stanovnika.

Glavnina događanja odigravat će se u Crikvenici, počevši s 8. Sport festom, koji će se održati od 1. do 4. srpnja na glavnoj gradskoj plaži i u crikveničkome akvatoriju. Snage će odmjeriti odbojkaši i rukometaši na pijesku te daskaši na wakeboardima, a ljubitelji sporta će već 8. srpnja ponovo moći uživati u sportskom spektaklu – dvadesetak utakmica Europskoga prvenstva za košarkaše do 20 godina starosti. Crikvenica je to domaćinstvo dobila zajedno sa Zadrom i Makarskom, a prvenstvo mladih europskih košarkaških reprezentacija trajat će od 8. do 14. srpnja.

Program svakodnevno isprepliće sva spomenuta turistička središta, upravo zato da turisti ne bi bili vezani samo uz jednu destinaciju, a s obzirom na to da je zaista bogat, izdvojit ćemo samo neka od događanja kao što su: “Primorska noć”, veseli glazbeni i gastronomski program koji će se od 25. lipnja održavati naizmjence u svim mjestima, na rivi u Selcu 10. srpnja je velika Ribarska fešta, a 16. srpnja Večer folklora na otvorenom. Istoga dana u Dramlju će se održati Večer klapske pjesme, a sutradan će gosti ponovo put obližnjega Selca na još jednu u nizu ribarskih fešta. Od izložbi izdvajamo “Lavlju jamu” (od 3. srpnja do 31. prosinca u Muzeju grada Crikvenice), zatim izložbu “Sjenka slave”, koja se od 9. srpnja može pogledati u Muzeju grada Crikvenice, a posvećena je speedwayu, te izložbu fotografija podmorja na otvorenom pod nazivom “Neusporedivo plavo”. Bit će organizirani i brojni sportski turniri za djecu, teniski turniri u Dramlju, stolnoteniski turniri na crikveničkoj gradskoj plaži i u Jadranovu, susreti klapa, ljetni karneval u Dramlju 31. srpnja, koncert Crikveničke rock scene (22. srpnja) i atraktivan nastup s bubnjarima skupine “Samba ispod volte” (25. srpnja) u Jadranovu, Crikvenica Jazz Meeting na terasi Hotela Therapia od 23. do 25. srpnja, a 17. srpnja će se u sklopu Dana Ad turresa Crikvenica prisjetiti antičke tradicije i naslijeđa. Osim toga, gosti će se tijekom cijele sezone moći okušati i u boćanju, igrama na moru i u ribarenju te uživati u večerima romantike u Jadranovu. Malikove filmske večeri će od 2. do 7. kolovoza zabaviti sve filmoljupce, a 15. kolovoza će u sklopu Dana grada Crikvenice biti organiziran jubilarni, 100. plivački maraton Šilo – Crikvenica, jedan od najstarijih na Jadranu. Glavna turistička sezona će već tradicionalno završiti Ribarskim tjednom, najstarijom crikveničkom zabavnom manifestacijom, koja će se ove godine održati 44. put zaredom, i to od 28. kolovoza do 4. rujna.