Kvarner newsletter / broj 31

Rab Summer Festival 2010.
Rasplesani vikend na Rabu

U srcu grada Raba, središta istoimenog otoka, 13. i 14. kolovoza održat će se još jedno izdanje popularnog Rab Summer Festivala, a nakon što brojni domaći i inozemni DJ-evi i pjevači “umore” rasplesanu publiku, na pozornici će ih kao i na svaki blagdan Velike Gospe zamijeniti atraktivni vitezovi.

I ovoljetni Rab Summer Festival rasplesat će brojnu publiku. Program će se održati 13. i 14. kolovoza, a središnja scena bit će gradski stadion u Rabu, središtu istoimenog otoka. Nađete li stoga tih dana – a riječ je o petku i suboti – slobodnog vremena, svakako navratite na festival jer organizatori i ove godine najavljuju obilje plesnog ritma.

Prvi je dan rezerviran za inozemne DJ-eve, a kao glavna zvijezda večeri nastupit će Tom Novy – priznati njemački house trance DJ. Karijeru je započeo 1995. godine, a iza njega je niz hitova, koji su se, dok su bili aktualni, na radost poklonika housea vrtjeli po gotovo svim najvećim svjetskim klubovima. Vjerujemo da ni rapskoj publici neće ostati dužan te će i oni zaplesati u ritmu hitova “ Without Your Love” i “Your Body”. A kako će tulum trajati do ranih jutarnjih sati, pojačanje za DJ pultom bit će i DJ Dolls – sve popularnije glazbenice iz Rusije, potom proslavljena hrvatska house diva Natalie Peris, u čijem će nastupu, “odrađujući” glazbenu podlogu, pomagati proslavljeni DJ Marc Bucca.

Drugi dan festivala rezerviran je za poklonike domaće glazbe, a nastupit će velike domaće glazbene zvijezde – Severina i popularni splitski hip-hop bend TBF.

No, nije tu kraj rapskim atrakcijama. Na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza Rabom će, kako to nalaže tradicija, prodefilirati i jedinstveni Rapski samostreličari. Tako će fešta na dan Velike Gospe biti motiv za još jedan Viteški turnir – veliki povijesni spektakl koji se na rapskom Trgu sv. Kristofora održava nekoliko puta godišnje i uvijek privlači iznimnu pozornost posjetitelja.