Kvarner newsletter / broj 3

Otok Krk
Nastavlja se revitalizacija krčkih znamenitosti

Na području grada Krka, na istoimenom kvarnerskom otoku, i ove će se godine nastaviti s revitalizacijom brojnih krčkih prirodnih i kulturnih znamenitosti, za što će se novac namaknuti iz “ekološke pristojbe” koja se odnedavno naplaćuje u gradu.

U gradu Krku i ove će se godine nastaviti s brojnim projektima uređenja i revitalizacije kulturnih i prirodnih znamenitosti, pa će se tako uz opsežne radove u Park šumi Dražica označavati kulturne znamenitosti u gradu te uređivati gradske plaže.

Na području Park šume Dražica, koja se nalazi između poznatih krčkih hotela Koralj i Dražica, nastavlja se s popisivanjem svih biljnih vrsta s ciljem valorizacije šume i pomnog uređenja parkovne hortikulture, što će turistima šetnju učiniti još ugodnijom i zanimljivijom.

Drugi veliki projekt odnosi se na još pomnije označavanje svih gradskih kulturnih znamenitosti. U pripremi je projekt pod nazivom “Rutom grada povijesti i kulture” kojim će sve kulturne znamenitosti ući u jedinstvenu promotivnu cjelinu kao nezaobilazni dijelovi turističkih obilazaka. Rute kao i sve znamenitosti bit će ucrtane i u novoj brošuri koja će biti tiskana nakon označavanja znamenitosti. To će turistima pomoći da se gradom kreću na zabavan i edukativan način te prema zacrtanim rutama upoznaju njegove atraktivne povijesne i nove priče. Krk se po broju stanovnika može svrstati u manje gradove, a o njegovoj povijesnoj važnosti svjedoči njegova baština koja turiste na svakom koraku podsjeća na bogatu prošlost.