Kvarner newsletter / broj 3

Mošćenička Draga
U novu sezonu s preuređenim Hotelom Marina

Hotel Marina u Mošćeničkoj Dragi, mjestu uz sam rub Parka prirode Učka, u novu će sezonu ući preuređen i s novim atraktivnim turističkim sadržajima.

Tijekom siječnja započeli su radovi na preuređenju Hotela Marina, objekta smještenog u samom centru Mošćeničke Drage, pedesetak metara udaljenog od mora i atraktivne šljunčane plaže. Hotel je dosad imao 184 sobe te osam poluapartmana, koji će do sredine svibnja, kako je najavljeno, biti potpuno preuređeni. Od ostalih sadržaja hotel ima pansionski te à la carte restoran, pizzeriju i caffe bar s velikom terasom, zatim kongresnu dvoranu kapaciteta do 210 osoba, bazen s grijanom vodom, frizerski salon, specijalizirane trgovine, a u blizini objekta nalaze se teniski tereni, nogometno igralište, igralište za djecu, ronilački centar te centar za iznajmljivanje opreme za sport i rekreaciju na moru.

Nakon kompletnog preuređenja koji će obuhvatiti gotovo sve sadržaje, hotel će dobiti i novi wellness centar koji će se prostirati na oko 310 metara četvornih.

Područje općine Mošćenička Draga, čiji teritorij dotiče Park prirode Učka, omogućava različite oblike ponude – od klasičnog odmorišnog turizma, aktivnog odmora s brojnim sadržajima za rekreaciju do seoskog turizma koji se počinje razvijati na obroncima Učke.

Dvije prelijepe plaže u Mošćeničku Dragu već godinama privlače brojne kupače, uz samu obalu nižu se mnoge stare i nove vile, tu je i atraktivan park te romantično šetalište koje vodi prema plaži Sv. Ivana. Posebno je atraktivan dražanski stari grad, tipično ribarsko mjestašce nastalo krajem XIX. stoljeća kad su se stanovnici Mošćenica i drugih okolnih sela radi ribolova polako selili na obalu.

Od smještajne infrastrukture Mošćenička Draga osim Hotela Marina ima i Hotel Mediteran te prostrani autokamp, zatim veliki broj privatnih apartmana i soba, spomenute vile u kojima se također pružaju usluge smještaja. Turističku ponudu čine dva ronilačka centra, desetak restorana i tradicionalnih konoba te brojne mogućnosti za sport i rekreaciju kako na kopnu tako i na moru. Općina odnedavno ima i nove pješačke staze na obroncima Učke, koje vode do obližnjih sela i zaselaka te povijesnu stazu koja turiste vodi do stoljetnog sela Trebišća.