Kvarner newsletter / broj 33

Guardian o Lovranskoj marunadi
Među deset najboljih europskih gastro festivala!

Ima li bolje pozivnice za dolazak na Lovransku marunadu od one objavljene Guardianu – te su britanske dnevne novine lovransku “feštu od maruna” proglasile jednom od deset najboljih europskih jesenskih gastro festivala u 2010. godini.

Britanci su rekli svoje – Lovranska marunada jedna je od deset najboljih europskih gastro festivala za jesen 2010. godine. Objavljeno je to sredinom rujna u poznatim britanskim dnevnim novinama The Guardianu u prilogu Observer gdje se uz Lovran navode sve najatraktivnije europske jesenske gastro destinacije. Pozivnica je to kojoj svakako treba vjerovati i odazvati joj se jer svi festivali odreda jamče odličan provod te uživanje u jedinstvenim i nadasve ukusnim specijalitetima. Da se unesene kalorije ne bi i zadržale, turistima se nudi cijeli niz “zdravih” aktivnosti.

Uz Lovransku marunadu novinari Guardiana turiste pozivaju i u Italiju – na Festival špeka u St. Magdaleni, Festival tikvi u talijanskom gradu Piegaiou te Festival lješnjaka i kestena na Sardiniji. Od francuskih gastro festivala epitet najboljih za ovu jesen dobili su Festival meda u Roquebrune-sur-Argensu, Festival zaboravljenog povrća u Haye-de-Routeu i Festival čili paprike u gradu Espelettu. Od ostalih europskih zemalja na popisu su i Festival voća i jabukovače u norveškom gradu Hardangeru, Festival kestena na grčkom otoku Kreti te Festival maslina na španjolskom otoku Mallorci. Čitateljima uglednog britanskog lista “otkrivene” su i tri najatraktivnije gastro destinacije u Velikoj Britaniji – Food Glorious Food u Suffolku, veliki Festival jabuke koji će se održati u nekoliko gradova i Veliki zeleni gastro festival u Sjevernom Yorkshireu.