Kvarner newsletter / broj 33

Stancija Kovačići
Zeleno i plavo nikada nisu bili tako blizu

U mjestu Rukavac iznad Opatije nalazi se Stancija Kovačići, čije zelenilo pruža užitak odmora i opuštanja u jedinstvenom ambijentu i uz vrhunsku gastronomiju. Poželite li blizinu u svakom godišnjem dobu na drugi način lijepog mora i ugođaja mediteranskih gradića, i oni su tu, nadomak vas. Zeleno i plavo možda vam nikada nisu bili istodobno toliko blizu i tako zanimljivi…

Stancija Kovačići, koja posluje cijele godine, ima četiri dvokrevetne i jednu jednokrevetnu sobu za smještaj gostiju, kojima će domaćini pružiti istinski doživljaj gostoprimstva te uživanja u hrani u à la carte restoranu s izvrsnom kuhinjom. Vlasnik objekta Vinko Frlan i ujedno šef kuhinje koji s posebnom pažnjom brine o kvaliteti kreativne gastro-ponude temeljene na domaćim namirnicama i mediteranskim okusima svjedoči kako u dobru priču ujediniti gostoprimstvo i dobru hranu.

Stancija, a naziv izvorno označava kuću u polju u kojoj su stanovali težaci dok su obrađivali zemlju posjednika, danas podrazumijeva rustikalnu kuću za odmor. Stancija Kovačići nalazi se na mjestu obiteljske kuće iz 1880. godine, a na njenim je temeljima 2009. godine izgrađen objekt koji je sačuvao mnogo od prijašnjega zdanja te danas pruža idealan spoj tradicije i kvalitete usklađene sa zahtjevima modernoga gosta.

Zbog svojeg položaja Stancija Kovačići idealno je polazište za obilazak cijelog Kvarnera – Parka prirode Učka, starih kvarnerskih gradića kao što su Mošćenice, Kastav, Volosko… potom najpoznatijeg turističkog središta Opatije, grada Rijeke i drugih odredišta u priobalju, na otocima, kao i u šumovitom Gorskom kotaru.

Stancija Kovačići nalazi se na području Turističke zajednice općine Matulji poznate po tradicionalnoj Zvončarskoj smotri, bogatoj povijesnoj i kulturnoj baštini, rekreativnim sadržajima te gastronomskoj ponudi.