Kvarner newsletter / broj 34

TZ grada Malog Lošinja
Nagrada za odgovorni turizam CBTour 2010.

Turistička ponuda grada Malog Lošinja temeljena na održivom razvoju, uključivanju i zaštiti prirodnog i kulturnog krajolika te odgovornom pristupu prema turizmu prepoznata je nedavno i na nacionalnoj razini jer je uvrštena među najbolje programe hrvatskog odgovornog poslovnog turizma.

Među najboljim programima hrvatskog odgovornog poslovnog turizma CBTour – Inovacije u poslovnom turizmu 2010., ove je godine nagrađen i program rada Turističke zajednice grada Malog Lošinja. Nagrade je ove godine prvi put dodijelilo Društvo inovatora Sigma. Dodjeljuju se na nacionalnoj razini, a cilj im je isticanje kvalitetnih i inovativnih programa te sustavno poticanje turističkih subjekata koji nude ili žele ponuditi drugačiji turistički sadržaj, uslugu ili proizvod. Nagrade su ove godine dodijeljene u ukupno sedam kategorija, među kojima i za najbolji program hrvatskog odgovornog poslovnog turizma.

Turistička ponuda otoka Lošinja posljednjih se godina intenzivno okrenula održivom razvoju i uključivanju te zaštiti prirodnog i kulturnog krajolika. Okrenuta je tome i promidžbena politika, pa se otok u široj javnost sve više prepoznaje po svojim glavnim adutima – miomirisnim šetnicama, prirodnim i ljekovitim svojstvima, ponudi povezanoj sa zdravljem i vitalnosti te originalnim programima koji turiste upoznaju s povijesnom pričom otoka i otočnih junaka.

“Programe osmišljavamo u suradnji s partnerima s cijelog lošinjskog arhipelaga tako da turisti danas zaista imaju velik izbor doživljaja. Lošinjskim jedrima oko svijeta, Miomirisi i okusi Lošinja, Fešta lošinjske kuhinje, Miomirisni doživljaji na 5 otoka, Arhipelag najzvjezdanijeg neba, 125 godina zdravstvenog turizma, Mirisi otočne janjetine, Dani Ambroza Haračića, Izvrsnost u turizmu, poticaj u promociji kulture i bioraznolikosti… samo su neki od projekata koji su, osim po zanimljivoj priči, prepoznati i kao kvalitetni i održivi, čime pridonose razvoju održivog turizma Hrvatske”, izjavila je prigodom dodjele priznanja direktorica TZ-a Đurđica Šimičić.