Kvarner newsletter / broj 34

Opatija
Slatki okus blagdanskog mjeseca

Početkom prosinca, mnogima najljepšeg mjeseca u godini, prazničnom će ugođaju sigurno pridonijeti i 5. Festival čokolade. Kakav početak mjeseca prepunog čokolade, slastica i slatkog blagdanskog ugođaja…!

Posve je razumljivo da će početkom prosinca gosti Opatije – kad se peti put održava manifestacija Festival čokolade, pravo zborno mjesto sladokusaca iz zemlje i inozemstva – živjeti u znaku slastica. Čokolada, kolači s čokoladom te napici u kojima se koristi čokolada posve su sigurno najveći, iako ne i jedini mamac. Naime, poznato je da se čokolada itekako koristi i u kozmetičke svrhe te će upravo ona biti zaslužna i za ugodne i korisne wellness rituale i tretmane koji će – u kombinaciji s drugim sastojcima – koži dati lijep i zdrav izgled.

Festival čokolade obilovat će i brojnim atrakcijama. Iako je nemoguće pobrojati sva događanja u čijem će znaku Opatija živjeti početkom prosinca, spomenimo neke. Primjerice, u Parku Angiolina, najljepšem parku u Hrvatskoj, goste će dočekati velika čokoladna fontana te brojni drugi maštoviti slatkiši koje će pratiti i prigodna prodaja kolača. Čak 1,5 metara visoku fontanu najavljuje Hotel Imperial, u kojem će se predstaviti i prava proizvodna linija za proizvodnju čokoladnih pralina. Male tajne spravljanja čokoladne torte, čokoladnih pralina, dekoracija… savladat će svi koji dođu u svojevrsnu školu što je posjetiteljima priređuju u restoranu Le Mandrač u Voloskom. Posebni će zabavni, rekreativni i, dakako, degustacijski programi u mnogim objektima biti namijenjeni djeci.

Svi objekti nudit će i prigodnu prodaju kolača i slastica, od kojih će mnogi već biti u znaku predstojećih blagdana – Sv. Nikole, Božića i Nove godine. Opatijski hoteli za ovu su priliku pripremili posebne pakete boravka s prigodnim sadržajima te povoljnim cijenama smještaja.