Kvarner newsletter / broj 35

Priznanja
Vlado Miš dobitnik titule hrvatskog menadžera godine

Vlado Miš, dugogodišnji direktor najpoznatije rapske hotelsko-turističke tvrtke Imperial Rab, sredinom studenoga proglašen je menadžerom godine u kategoriji javnih poduzeća, a jedini je ove godine nagrađen turistički menadžer u Hrvatskoj.

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA uručilo je sredinom studenoga u sklopu 19. susreta CROMA-e nagrade najboljim hrvatskim menadžerima i poduzetnicima za 2009. godinu. Nagrade je dobilo 14 menadžera u 9 ravnopravnih kategorija, a iz turističke je branše jedini nagrađen Vlado Miš, dugogodišnji predsjednik Uprave rapske hotelsko-turističke tvrtke Imperial Rab.

Tu je titulu Vlado Miš dobio u kategoriji menadžera godine za upravljanje javnim poduzećem.

Žiri je prilikom ocjenjivanja posebno vrednovao osobni doprinos laureata očuvanju postojećih i otvaranju novih radnih mjesta te njihovu poslovnu orijentaciju ka održivom rastu i dugoročnom pozicioniranju na regionalnom i globalnom tržištu.

Osim što je priznanje za uspješan rad direktora Miša, titula je i izravno priznanje uspješnosti tvrtke Imperial Rab, kojoj su mnogi prije desetak godina proricali da neće opstati na zahtjevnom turističkom tržištu. No, otkako je na njenom čelu Vlado Miš, tvrtka Imperial Rab ostvaruje dobre poslovne rezultate. Operativni prihod tvrtke u deset godina povećan je 100 posto, a sve zahvaljujući dobrom upravljanju te kvalitetnim razvojnim investicijskim zahvatima. U projekte razvoja i modernizacije usluga i sadržaja te tvrtke dosad je uloženo oko 35 milijuna eura, a u idućih nekoliko godina u planu je i daljnje ulaganje vrijedno najmanje 20 milijuna eura.

Tvrtka je tako u samo deset godina prerasla u kompaniju koja je danas glavni nositelj i pokretač gospodarskog razvoja otoka Raba, od koje posredno i neposredno živi čak petina otočnog stanovništva.

Nagrađeni predsjednik Uprave Vlado Miš, koji u Imperialu Rab radi 29 godina, svoj je poslovni put uspješnog turističkog djelatnika započeo kao recepcionar u toj tvrtki, potom je niz godina radio kao pomoćnik direktora prodaje, a prije deset godina postao je prvi čovjek tvrtke.

Tvrtka Imperial Rab u svom portfelju ima četiri hotela – Padova, Carolina, Eva i Imperial, zatim veliko Hotelsko naselje San Marino, dva autokampa – Padova i San Marino, apartmane i bungalove Suha Punta te Vilu Carolinu.