Kvarner newsletter / broj 35

Buy Croatia
Inozemni turoperatori u potrazi za “tajnama” Kvarnera

Regiju Kvarner sredinom studenoga posjetilo je 69 predstavnika inozemnih organizatora putovanja iz čak 17 zemalja koji su u dva dana otkrivali “tajne” jedinstvene turističke ponude ove slikovite regije. A što su otkrili i što će novo ponuditi u svojim aranžmanima, u njihovim će programima biti vidljivo dogodine.

Turistička zajednica Kvarnera i Turistička zajednica Istarske županije sredinom studenoga ugostile su 69 predstavnika inozemnih organizatora putovanja iz 17 zemalja. Riječ je o poslovnim radionicama i inspekcijskim putovanjima koje pod nazivom “Buy Croatia” organizira Hrvatska turistička zajednica. Sličan program tijekom ove godine već je održan u nekim drugim hrvatskim regijama, s jedinstvenim ciljem upoznavanja inozemnih partnera s turističkom ponudom posjećenih regija.

Program upoznavanja turističke ponude tradicionalno se organizira kroz obilaske destinacija, istaknutih odredišta i najprivlačnijih turističkih subjekata gdje inozemni partneri mogu ostvariti kontakte s potencijalnim partnerima. Tijekom spomenutog studijskog putovanja inozemni su partneri dva dana proveli na Kvarneru, a druga dva istražujući područje Istre.

Boraveći na Kvarneru partneri su prvo posjetili Gorski kotar, odnosno atraktivno goransko odredište Fužine, gdje su obišli slikovito jezero i posjetili neke od prirodnih atrakcija toga kraja. Odatle su krenuli na Opatijsku rivijeru.

U Opatiji su ih dočekali atraktivni kostimirani vodiči Udruge Liburnija koji su ih ukratko upoznali s bogatom turističkom ponudom u gradu, s naglaskom na smještajnoj ponudi brojnih opatijskih hotela. Slijedeći gastronomsku ponudu tipičnih kvarnerskih specijaliteta inozemni su partneri krenuli i na otok Krk gdje su upoznali bogatu vinsku tradiciju toga kraja. U gradu Krku su ih dočekali i kostimirani članovi Udruge Knezovi krčki Frankopani koji su im ponudili otočne gastronomske proizvode predstavili bogatu kulturno-povijesnu tradiciju toga otoka.